Published On: joi, Apr 21st, 2011

Simionescu a confirmat astazi ca a fost anulat concursul de manager la Administratia Pietelor

Share This
Tags

* AGA a decis ca procedura de concurs sa fie reluata de la zero * edilul a confirmat si faptul ca amintitul concurs la Piete era organizat in baza unor reglementari legale ce vizau institutiile de cultura, asa cum a sesizat Infobraila

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a confirmat astazi informatia publicata zilele trecute de Infobraila, referitoare la anularea concursului pentru manager la Administratia Pietelor si Targurilor SA. Simionescu a admis ca au fost multe chestiuni care “nu au dat bine ca imagine”, in ultima perioada, la APT. Ca sa amintim numai in cateva cuvinte, ne referim la modul in care au fost numiti directorii pe functii, pe baza de “recomandari”, la bramureala legata de intrebarea: “trebuie sa fie angajati directorii pe baza de concurs, sau nu?”, la semnarea contractelor de management pe sest, niciodata recunoscuta, la modul in care conducerea APT a incercat sa blocheze accesul unora dintre candidati la postul de manager la documentele societatii, la neclaritatile legate de locul unde si-a depus dosarul actualul director, precum si la reglementarile legale in baza carora se organiza concursul, care se refereau, de fapt, la institutiile de cultura, nici macar de agricultura… 

“Este adevarat ca s-a anulat concursul. Eu i-am intrebat legat de faptul ca reglementarile legale in baza carora au organizat ei concursul la Piete se refereau la concursuri pentru institutii de cultura,  mi-au spus ca sunt reglemantari generale, dar raspunsul a fost unul mai putin convingator. A fost Consiliul de Administratie si au hotarat reluarea procedurilor respective, cu anunt cu toate celelalte”, a spus astazi Simionescu.

Edilul-sef a precizat ca in discutia cu reprezentantii APT SA si-a exprimat nemultumirea ca acolo se petrec prea multe lucruri in neregula, cel putin din punct de vedere al imaginii: “Mi-am exprimat parerea la modul general, in legatura cu faptul ca avem niste lucruri care nu sunt liniare, nu merg asa cum ar trebui sa mearga. Unii dintre dumneavoastra ati fost si ieri la sedinta Consiliului Local si ati vazut ca nu este firesc sa avem balbe, ca sa zic asa, intr-o astfel de formula. Daca avem lucrurile clare, pe lege si nu cum cred eu ca este bine sau cum crede altcineva ca este bine, ci pe lege, pe reglementare si pe interesul societatii, atunci lucrurile nu au de ce sa se intample altfel. Si cand domnul Mitrofan a facut observatiile respective, care au fost observatii pertinente, dar erau legate de o anumita perceptie a dumnealui, atunci cand am lamurit lucrurile si am spus uite pana aici este, de aici in colo asa este si oamenii s-au lamurit si au vazut despre ce este vorba, dar lamurirea asta nu trebuia sa vina din partea primarului”.

In opinia lui Simionescu, pe partea strict economica, conducerea APT SA a mers bine, in ultima perioada: “Pe primul trimestru s-a realizat un profit de un miliard patru sute de lei vechi”.

Edilul-sef a fost intrebat daca se gandeste si la posibilitatea de a schimba reprezentantii Consiliului Local Municipal in forurile de conducere ale societatii APT SA, avand in vedere multiplele nereguli, despre care Infobraila a scris in ultima perioada: “Nu s-a purtat o astfel de discutie pana in momentul de fata, dar o sa purtam discutia asta. Eu stiu, e oportun sa o analizam, dar ca si decizie sunt trei luni de zile, mi-e greu sa spun ca cineva, respectiv reprezentantii nostri in AGA, poate fi apreciat dupa trei luni de zile, mai ales ca e o partajare cu Consiliul de Administratie. Dar o sa o analizam si sa vedem … Vedeti, din punct de vedere financiar, lucrurile par a fi in regula cu profitul respectiv, el se incadreaza in ceea ce au avut tinta pe anul 2011, sa spunem asa, dar sunt partile celelalte care nasc atatea discutii “.

Atentionat ca sunt cam multe acele parti care nasc discutii, in numai trei luni de zile, Simionescu a raspuns: “Sunt multe discutii si ele nu sunt liniare, nu dau bine ca imagine”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-