Published On: mar, Apr 12th, 2011

Simi, cui ne lasi?!

Share This
Tags

Primarul Aurel Gabriel Simionescu chiar mai are nevoie de un mandat, pentru ca in primul, din care mult nu mai este, nu a aratat mare lucru. A promis marea cu sarea in campanie, insa s-a multumit doar sa continue proiectele fostului edil, atat in cazul modernizarii strazii Grivita, cat si al bulevardului Dorobantilor, singurele realizari notabile de pana acum.

Intr-un fel, Simionescu seamana cu fostul presedinte Constantinescu: amandoi au fost invinsi de un sistem in care singuri s-au lasat antrenati, un sistem pe care, cel putin declarativ, au dorit sa-l schimbe. Actualul primar se complace in plasa atent tesuta de Anton Lungu de pe vremea pe cand conducea cu o mana de fier Primaria Braila. Ceea ce nu au au stiut cei care i-au succedat la putere este ca sistemul creat de “Tataia” functiona doar daca institutia era condusa cu fermitate. Din nefericire, nici Cibu, nici Simionescu n-au facut acest lucru. Daca Cibu a platit cu scaunul, Simionescu este pe cale sa pateasca la fel, daca nu ia masuri imediate.

Pe vremea lui Lungu, toti sefii din primarie aveau un sector de care raspundeau, incepand cu iluminatul public si terminand cu maturatul strazilor sau deszapezirea. Pe vremea lui Cibu si Simionescu este “o dolce far niente”, cum numai la Parlamentul European am mai vazut.

Astazi, inconjurat de “yesmeni”, Simionescu nu mai stie ca Braila este plina de gropi, de haite de cani agresivi. Nu stie ca Parcul Monument este un morman de gunoi, asa cum nu stie ca atunci cand ploua ceva mai mult se inunda pana si propria-i strada! Probabil ca aceia care sunt platiti sa-i spuna asta nu o fac, din prostie sau reavointa!

Simionescu trebuie sa inteleaga ca trebuie sa conduca destinele orasului nostru. Ca el trebuie sa-l conduca si nu lingaii de ieri, de azi si sa speram, ca nu si de maine. Este imposibil ca un om filtrat intelectual ca Simionescu sa nu realize ca in felul acesta va pierde, ceea ce pana la urma, nu ar fi o mare drama. Din pacate, odata cu primarul pierdem toti, deopotriva! De aceea, cred ca este momentul ca profesorul Simionescu sa ne arate ca a devenit primarul Simionescu!

Comentarii

comentariu

About the Author