Published On: vin, Apr 8th, 2011

Senatorul Ion Rotaru incearca sa salveze Judecatoria Insuratei de la desfiintare

Share This
Tags

* parlamentarul PSD a depus un amendament la proiectul de lege care vizeaza desfiintarea catorva zeci de judecatorii din tara, inclusiv cea din Insuratei

Dupa ce aproape toti deputatii braileni s-au laudat cu succesul interventiilor facute de ei pentru a mentine in activitate Judecatoria Insuratei, pe care Guvernul voia sa o inchida, s-a dovedit, mai nou, ca victoriile mult trambitate au fost iluzorii. Asta pentru ca atunci cand a ajuns in discutie la cea de-a doua Camera, Senatul, proiectul cuprindea tot lista initiala a judecatoriilor ce trebuie desfiintate,  inclusiv Insurateiul.

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru considera ca nu este normal ca Guvernul sa ingnore decizia deputatilor si sa bage din nou pe lista niste judecatorii care au fost scoase din discutie, prin vot majoritar: “Nu pot sa inteleg de ce dupa ce trece de o Camera o forma a unei propuneri legislative initiate de Guvern, trebuie sa ajunga la cealalta Camera in forma initiala. E o chestiune care nu este in regula, de ce o mai discutam, atunci? In al doilea rand, eu am depus un amendament la Comisia Juridica a Senatului, pentru a se scoate din anexa Judecatoria Insuratei, am prezentat si toate argumentele pe care le-a sustinut atat conducerea de la Braila, cat si cea de la Insuratei, am avut si o interpelare in acest sens, la care am primit un raspuns nu foarte convingator si l-am prezentat si pe acesta ca argumentatie la amendamentul pe care l-am depus.  Deci este foarte posibil ca in Senat aceasta lege sa treaca in forma in care a fost aprobata la Camera Deputatilor, sau in ce ne priveste, sa se accepte amendamentul pe care l-am depus”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-