Published On: Soare, Apr 10th, 2011

Rizea cere demisia secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac

Share This
Tags

* deputatul PSD de Brăila Cristian Rizea îl acuză pe Tomac ca organizează, pe bani publici, întalniri de partid în afara țării, unde se pune, de fapt, la cale fraudarea alegerilor

Președintele PSD Diaspora, deputatul de Brăila Cristian Rizea, a cerut, prin intermediul unui comunicat de presă, demisia secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac. Gestul lui Rizea a fost determinat de o modul discreţionar in care a fost organizată recent, în Spania, o conferinţă, de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României.

”În perioada 2 -3 aprilie a avut loc în Castellon – Spania conferinţa “Şanse egale într-o Europă unită”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din cadrul Guvernului României, cu sprijinul Consulatului României la Castellon. De asemenea, în cadrul conferinței a fost dezbătută tema votului prin corespondență. Partidele politice au fost reprezentate doar de PDL prin deputatul de diaspora William Branză. Sub emblema protejării drepturilor românilor din diaspora, domnul Tomac face deplasări pe bani publici, alături de colegii de culoare portocalie. O instituție care se presupune a fi onorabilă și corectă dă dovadă de incorectitudine, prin aceste decizii luate impropriu și doar mânate de interese politice și electorale. În calitate de deputat în Parlamentul României și Președinte al Organizației PSD Diaspora, consider incalificabil modul în care a fost planificată și organizată această dezbatere, în condițiile în care toți cei invitați la eveniment fac parte din grupul PDL. Din  nou avem de-a face cu favoritisme politice din partea Guvernului României, aspecte care scot în evidență colapsul sistemului de conducere din România și care este împotriva binelui cetățeanului român. Niciun alt membru dintr-un alt grup politic nu a fost invitat și nici măcar înștiințat de desfășurarea acestui eveniment. Astfel de dezbateri, în special cele pe tema votului prin corespondență, trebuie realizate în prezența tuturor reprezentanților partidelor politice din România și a Societății Civile. 

Tema dezbaterii “Şanse egale într-o Europă unită” este în totală contradicție cu realitatea prin care trecem cu toții. La asemenea evenimente, care își propun crearea unei reţele de comunicare şi informare în beneficiul comunităţii de români din Regatul Spaniei, oferind ocazia de a identifica soluţii adecvate pentru problemele comunităţii, este imperios necesara prezența a mai multor reprezentanți politici, pentru a avea cu adevărat de-a face cu ceea ce numim dezbatere. În caz contrar, nu ne rămâne decât să concluzionăm că aceste evenimente nu sunt altceva decât întalniri de partid în afara țării, unde se pune de fapt la cale fraudarea alegerilor viitoare, așa cum să nu uităm s-a întâmplat la ultimele alegeri.

În sensul celor menționate, consider că domnul Tomac nu urmărește decât să facă propagandă electorală și solicit pe aceasta cale demiterea sa din funcția de secretar de stat pentru românii de pretutindeni, deoarece nu mai reprezintă demult interesele tuturor românilor din străinătate, ci doar ale românilor de culoare portocalie”, se arată în comunicat.

Comentarii

comentariu

About the Author

-