Published On: mar, Apr 12th, 2011

Record de viteza si de inaltime, inregistrat de o soferita la marginea Brailei

Share This
Tags

* o tanara de 27 de ani care mergea cu mare viteza pe DE 584, in apropiere de Combinat, a decolat de pe sosea si s-a inaltat pana aproape de nivelul liniile electrice de la care se alimenteaza tramvaiele * masina a zburat peste liniile de tramvai si a aterizat in camp, unde s-a facut praf * soferita si mama ei au fost ranite

O tanara de 27 de ani si mama ei, de 48 de ani, au trait in aceasta dupa-amiaza o experienta unica: un zbor cu masina. Decolarea s-a facut de pe DE 584, in zona Combinatului, zborul s-a produs la circa 3 metri, peste liniile de tramvai, iar aterizarea, fortata, s-a facut la circa 30 de metri distanta de locul decolarii, pe camp. In urma accidentului, masina a fost puternic avariata, iar bucati din aceasta s-au imprastiat pe o raza de cateva zeci de metri. Atat conducatoarea auto cat si mama sa, aflata in masina, au suferit multiple traumatisme si au ajuns la Spitalul Judetean. Pentru ca femeia aflata pe scaunul din dreapta sa poata fi scoasa dintre fiarele contorsionate, a fost nevoie de interventia unei echipe de descarcerare.

Martorii spun ca soferita gonea pe sosea cu circa 150 km/h pe sosea, iar cand a pierdut controlul volanului, a zburat atat de sus pe deasupra liniilor de tramvai, incat aproape ca a atins liniile retelei electrice.

“Cred ca avea 140-150 km/h! A zburat atat de sus, ca era cat pe ce sa atinga firele de la curent! Eu n-am mai vazut in viata mea asa ceva!”, a declarat un martor.

“Eu eram cu nevasta-mea si cu copilul in statia de tramvai. Am vazut o masina care a trecut in viteza, a zburat si era sa atinga firele electrice, dupa care a cazut pe camp si i-am spus sotiei sa mergem  vedem care e treaba acolo. Avea viteza mare, cred ca peste 150 km/ora. A zburat masina in sus, vreo 3 metri, asa!”, a spus un alt martor.

“Din primele cercetari, se pare ca evenimentul rutier s-a produs pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza, iar la km 10,  pe DE 584, conducatoarea auto a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in afara partii carosabile. Din nefericire, in urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a conducatorului auto si a unui pasager din autoturism”, a declarat cmr-sef  Dorel Valsan, din cadrul Politiei Rutiere Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author