Published On: lun, Apr 4th, 2011

Reabilitarea si extinderea Scolii “Emil Dragan” din Gradistea se afla in grafic

Share This
Tags

Proiectul « EXTINDERE SI REABILITARE SCOALA CU CLASELE I- VIII « EMIL DRAGAN », COMUNA GRADISTEA, JUDETUL BRAILA, Programul Operational Regional 2007- 2013, Axa prioritara 3- « Imbunatatirea infrastructurii sociale », DOMENIUL DE INTERVENTIE: Domeniul major de interventie 3.4- « Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua », Programul operational Regional, sud- est, Initiativa locala. Dezvoltare regionala, se desfasoara conform graficului de lucrari.

S-a dorit implementarea unui astfel de proiect deoarece calitatea educatiei din aceasta scoala sa se imbunatateasca prin alinierea la standardele europene. Totodata, prin grija deosebita acordata educatiei se doreste atragerea, cu maxima incredere, catre scoala, atat a populatiei din comuna, cat si din localitatile invecinate. Vizibil de observat este si faptul ca lucrarile care se deruleaza corespund din punct de vedere calitativ, iar muncitorii lucreaza cu simt de raspundere si intr-un ritm alert astfel incat cladirea unitatii scolare sa fie finalizata conform perioadei de executie din contract.

Unitatea Administrativ Teritoriala Gradistea a simtit nevoia implementarii unui astfel de proiect din dorinta ca si in aceasta zona, desi limita de judet, sa se elimine din prejudecatile gresit intelese, asupra «invatamantului de la tara» in comparatie cu «cel de la oras». «Evident, odata cu modernizarea infrastructueii si dotarii corespunzatoare nu putem spune ca lucrurile se vor opri aici sau sunt suficiente, ci acest prim pas trebuie continuat cu munca activa si efectiva la clasa a tuturor factorilor implicati : de indrumare, conducere si control, personal didactic, auxiliar si nedidactic. Se doreste cresterea frecventei scolare, accesul la educatie a grupurilor dezavantajate dar si crearea de noi locuri de munca. Concluzionand, putem afirma cu incredere ca, derularea proiectului in ritmul actual va conduce la inceperea anului scolar 2011- 2012, intr-o locatie noua», a declarat primarul Andrei Petrica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-