Published On: mie, Apr 20th, 2011

Primaria trebuie sa aiba un inventar clar al persoanelor fizice si juridice care au contract de salubritate

Share This
Tags

* este solicitarea consilierului municipal PNL Vasile Varga * acesta este indignat de numarul mare al agentilor economici care nu platesc pentru ridicarea gunoiului, ca sa nu mai vorbim despre simplii cetateni, care nu au contract de salubritate si-si arunca resturile la colt de strada

Consilierul municipal liberal Vasile Varga a solicitat astazi, in plenul sedintei CLM, sa se faca un inventar  foarte exact al persoanelor fizice si juridice din Braila care nu au semnate contracte de salubritate. Consilierul este indignat de faptul ca din ce in ce mai des, la colturi de strada, se formeaza adevarate halde de gunoaie, din resturile aruncate acolo de persoane care, banuieste el, nu au incheiat contract cu o firma de salubritate: “Au sau nu au contracte, referitor la ridicarea gunoaielor menajere? Nu mi se pare corect ca in Lacul Sarat, fiind atatia agenti economici, un operator sa ridice de la 2 societati comerciale gunoiul menajer! Exista niste contracte pe hartie, pentru autorizare si functionare, de la Primarie. Am vorbit cu cativa operatori, chiar inainte de sedinta si mi-au spus ca ridica gunoiul de la 2 societati comerciale; acelasi lucru este si in oras. Un inventar trebuie facut. Nu se poate – si la Piata Mare, in spate pe Stefan cel Mare, pe Grivita, este o tragedie, cum isi arunca oamenii gunoaiele! Duminica dimineata era o masina de la ECO care ridica un morman mare de gunoaie. Cine face un asemenea inventar? Pentru ca tot ei, operatorii, pot sa spuna Directiei noastre de Administrare si Gospodarire Locala, daca pe artera aceea sau pe strada respectiva se ridica sau nu gunoiul. Pensionarii platesc toti, au contracte, dar anumite societati comerciale nu au; chiar si pe artera Calarasilor se intampla acelasi lucru. Trebuie evidentiat undeva, cine are si cine nu are contract si prin cine putem face acest lucru, tot prin operatori. Ei sunt aceia care pot sa spuna DAGL- ului de la cine si cum ridica aceste gunoaie menajere”.

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a precizat ca, teoretic, toti agentii economici au contracte de salubrizare incheiate, pentru ca altfel, nu li se da avizul de functionare. Problema, spune edilul-sef, este alta: “Toti agentii economici au contracte, pentru ca atunci cand le dam avizul, trebuie sa prezinte un contract. Problema este ca acest contract prevede ridicarea gunoiului si nu o anumita cantitate de gunoi si fiecare produce mai mult sau mai putin gunoi. Noi stim ca acasa, fiecare dintre noi lasam un tomberon pe saptamana, in cel mai fericit caz. De aceea am discutat,  reluam inventarul cu cei care presteaza serviciile, revedem toti agentii economici, ca sa stabilim care este situatia cu ei, pentru ca este inadmisibil ca o societate care are ca obiect de activitate alimentatie publica sa spuna ca intr-o luna de zile a produs 10 kilograme de gunoi; deci, am dat aceasta dispozitie, in perioada aceasta se discuta cu fiecare dintre ei si vom vedea ce se intampla, inclusiv acolo unde acele contracte nu mai exista sau sunt expirate, sau orice metoda care se poate intampla ca sa nu fie platite aceste contracte”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-