Published On: mie, Apr 13th, 2011

Poliţiştii de la Serviciul Rutier organizează un concurs cu mopede

Share This
Tags

* acesta va avea loc joi, 14 aprilie, începând cu orele 8.30

Pentru a preveni accidentele rutiere provocate de conducătorii de mopede, poliţiştii de la Serviciul Rutier organizează mâine, 14 aprilie 2011, începând cu orele 8.30, un concurs cu tematică rutieră. Concursul se adresază elevilor de la grupuri şcolare şi şcoli profesionale din Municipiul Brăila, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, alţii decât cei care posedă permis de conducere, actuali sau viitori conducători de mopede şi are ca scop buna pregătire a acestora şi promovarea respectării regulilor de circulaţie, încă din timpul şcolii. Din experienţă, poliţiştii au stabilit că prevenirea se realizează şi prin stimularea cetăţenilor/elevilor de a se prezenta singuri la cursuri de legislaţie, la prelegerile ţinute de ei, la concursuri cu tematică rutieră, discuţiile în cadru organizat având rezultate concrete pozitive.

Concursul are următoarele probe: – probă teoretică eliminatorie, constând în rezolvarea unui chestionar cu 20 de întrebări, cu tematică rutieră generală, din perspectiva de pieton, biciclist, mopedist, cu barem minim de răspunsuri corecte la 15 întrebări şi se susţine la sala de cursuri a Şcolii de şoferi “Aşii volanului”, situată pe strada Ştefan cel Mare, nr. 576 (între Calea Galaţi şi strada Carantina); – proba practică, ce constă în conducerea unui moped într-un poligon ce va fi amenajat în faţa Sălii Polivalente, din Parcul Monument, pentru a putea fi urmărită şi de cetăţenii care vor dori să privească.

Poliţiştii vor acorda şi premii, dupa cum urmează: – locul I-  şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria “B”;- locul al II-lea – şcolarizare completă gratuită pentru obţinerea permisului de conducere categoria “A”; – locul al III-lea – curs gratuit de legislaţie rutieră pentru obţinerea permisului de conducere categoria “B”; – 3 menţíuni – curs gratuit de legislaţie rutieră pentru conducătorii de mopede, eliberându-se certificatul corespunzător.

Comisia de concurs va fi formată dintr-un reprezentant al Serviciului Rutier Brăila, un profesor din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila şi profesorul de legislaţie al Şcolii de şoferi “Aşii Volanului”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-