Published On: joi, Apr 7th, 2011

Persoanele de peste 60 de ani nu au ce cauta in functii de executie, in politica

Share This
Tags

* este opinia primarului municpiului, Aurel Simionescu * acesta isi argumenteaza pozitia prin faptul ca functiile de primar, presedinte de consiliu judetean, ministru, etc, sunt extrem de solicitante din punct de vedere fizic, iar oamenii de peste 60 de ani greu pot rezista la un astfel de ritm de munca 

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, este de parere ca oamenii politici ar trebuie sa respecte o regula legata de ocuparea unor functii si anume ca, dupa 60 de ani, sa se retraga din posturile de executie.

Simionescu apreciaza ca o persoana de peste 60 de ani poate fi un consilier bun, sau un parlamentar bun, dar nu un primar sau un presedinte de consiliu judetean bun. Edilul-sef si-a expus si argumentele: “Dupa 60 de ani putem ramane in viata publica, dar nu pe functii de executie. Putem ramane ca si consilieri, putem da sfaturi pentru diverse persoane – daca sunt luate in seama, bine, daca nu, nu, asta este treaba -, dar nu in functii de executie, pentru ca intotdeauna, intre parinti si copii exista o fractura, alte mentalitati, alta viata, alte lucruri. Cu atat mai mult aceasta fractura este mai mare, atunci cand ea se intampla intre bunici si nepoti si cand bunicii trebuie sa decida pe unde trebuie sa circule nepotii avem o mare problema. E un lucru pe care l-am spus si altora si nu l-au inteles si din pacate, dupa aceea, au tras ponoasele. Atentie, eu nu vorbesc despre iesirea la pensie, vorbesc despre exercitarea unor functii sau demnitati executive! In executie trebuie sa poti  sa vii dimineata, sa stai, daca este nevoie, 10-12 ore, sa te duci cu masina pana nu stiu unde, formula la care fizic, trebuie sa rezisti. Ca ne place, ca nu ne place, asta este viata, nu mai rezisti!”.

Realitatile ultimilor 20 de ani ii dau dreptate lui Simionescu, dat fiind ca este de notorietate faptul ca un fost primar al municipiului ce depasise binisor varsta pensionarii, atipea frecvent in fotoliul de la birou, iar secretara le spunea celor ce asteptau in fata usii ca acesta este intr-o sedinta, pana cand edilul se trezea din somnul dulce al dupa-amiezii. Un alt fost primar, tot sexagenar, cand obosea, obisnuia sa se duca singur la culcare in camera special amenajata, pe canapea, iar dupa somnul odihnitor, revenea in birou si se apuca iar de munca.

Comentarii

comentariu

About the Author

-