Published On: mie, Apr 27th, 2011

Pensionar de la Caminul de batrani din Baldovinesti, calcat de tren

Share This
Tags

* personalul caminului sustine ca barbatul, in varsta de 70 de ani, a plecat cu invoire de la conducere, pentru a-si rezolva niste probleme personale * el a fost lovit azi dimineata de rapidul 871 Bucuresti-Galati

Un barbat in varsta de 70 de ani care locuieste de mai multi ani la Caminul de batrani de la Baldovinesti a fost calcat astazi dimineata  de trenul rapid 871 Bucuresti-Galati. Accidentul s-a intamplat in apropiere de Baldovinesti, iar cel care l-a anuntat a fost chiar mecanicul de locomotiva. El a comunicat politistilor ca atunci cand a vazut un individ care mergea printre linii a tras semnalul si a incercat sa incetineasca, insa omul nu s-a ferit si nu l-a putut evita. Garnitura, care avea viteza, l-a sfartecat pur si simplu pe batran si l-a aruncat la cateva zeci de metri distanta. La fata locului au sosit rapid o ambulanta si un echipaj SMURD, insa victima era deja decedata. Politistii au gasit in buzunarele victimei o batista, un ceas si cativa lei, insa niciun act de identitate. Cativa localnici curiosi care au veit sa vada ce s-a intamplat au declarat ca nu-l cunosc pe decedat, insa o femeie care lucreaza la Caminul de batrani si-a dat seama ca acesta ar putea fi dintre pensionarii internati acolo. Femeia a povestit ca omul avea obiceiul sa plece din camin fara sa anunte si de cateva ori, a fost adus inapoi cu politia.

Satenii banuiesc ca ar putea fi vorba despre o sinucidere, pentru ca zona in care s-a intamplat nenorocirea nu este usor accesibila pentru un batran subred si nici nu este foarte circulata. “E posibil sa fi urcat acolo, la liniile de cale ferata, special ca sa se fi sinucis. Nu-i exclus, locul este intre sate si el ce-o si fi zis: “trebuie sa dea cineva de mine, dupa ce mor!”. Daca era mai departe pe camp, il mancau cainii!”, a declarat un localnic.

Dupa ce au obtinut primele indicii legate de indentitatea barbatului,

politistii au adus la fata locului doua asistente de la caminul de batrani, care l-au recunoscut si ele pe Sava Condrat, un om fara familie, un caz social. Cele doua au admis ca barbatul mai disparea de la camin, insa au declarat ca de aceasta data, el a plecat cu invoire, dupa ce a facut cerere scrisa, motivand ca are de rezolvat niste probleme personale.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicina Legala, pentru efectuarea autopsiei, iar politia a demarat o ancheta, pentru stabilirea exacta a imprejurarilor in care s-a produs decesul.

Conducerea caminului a anuntat ca barbatul va fi inmormantat pe cheltuiala unitatii, pentru ca acesta nu are familie.

Comentarii

comentariu

About the Author