Published On: mar, Apr 26th, 2011

Pelerinaj la Mănăstirea Măxineni

Share This
Tags

In fiecare an, cu prilejul  Sărbătorilor Pascale, la Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti se desfășoară activități pastoral-misionare şi filantropice. Astfel, astăzi 26.04.2011, a treia zi de Paşti, 15 persoane private de libertate aflate în executarea pedepselor în  regim semideschis din penitenciar au vizitat Mănăstirea Măxineni  din judeţul Brăila.

“Deținuții  au adus prinos de recunoștință Mântuitorului Iisus Hristos pentru jertfa sa,  aprinzând lumânări şi cerând iertare pentru faptele lor. Grupul de persoane private de libertate care a vizitat mănăstirea a primit îndemnuri şi sfaturi duhovniceşti de la preoţii slujitori ai lăcaşului sfânt şi informaţii privind ctitoria lui Neagoe Basarab.

În acelaşi context, ieri 25.04.2011, după oficierea Sfintei Liturghii la capela unităţii, un grup de 12 tineri au ieşit în comunitate în localitatea Tichileşti la biserica Înălțarea Domnului unde au luat parte alături de credincioşii parohiei la manifestările religioase.  Sâmbătă, la Slujba de Înviere oficiată în sala de spectacole a elevilor au participat începând cu ora 24 un număr de 94 de minori şi tineri.

Asistarea moral-religioasă  a persoanelor pe care unităţile penitenciare le au în custodie presupune activităţi care necesită eforturi susţinute în reintegrarea socială şi spirituală a deţinuţilor  după perioada de detenţie, iar suportul moral oferit are o mare importanţă pentru menţinerea echilibrul interior al celor custodiaţi.

Dorinţa de  participarea a  tinerilor la  astfel de pelerinaje este un  semn că prin activitatea moral religioasă desfăşurată de preotul  capelan  al Penitenciarului de Minori şi Tineri, Sorin Plesca, s-a  reuşit conştientizarea acestora că Dumnezeu le este alături şi îşi  iubeşte toţi fiii, iertându-le  păcatele”, se arată într-un comunicat dat publicităţii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-