Published On: mie, Apr 20th, 2011

Orice hotarare de instanta trebuie aplicata, dar putem sa mai amanam aplicarea, daca n-avem banii necesari!

Share This
Tags

* cam asta spune presedintele PDL Braila, Constantin Dumitriu, cand comenteaza recentele reglementari privind asa-numita “plafonare” a salariilor profesoriilor

Presedintele PDL de Braila, Constantin Dumitriu, neaga faptul ca recentele reglementari privind limitarea, pe o perioada, a salariilor profesorilor, ar fi o “plafonare”, asa cum reclama acestia. Dumitriu a explicat intr-o conferinta de presa ca este doar o “reglementare” a salariilor, pentru ca Guvernul a decis ca nu e corect ca unii profesori sa beneficieze de majorare de 50% si altii nu, chiar daca asa au decis niste instante judecatoresti: “Nu este plafonare, este gresit inteles! Nu este normal, dupa cum stiti, in doua judete din tara, instantele au dat castig de cauza profesorilor, pentru marirea cu 50% a salariilor. Masura luata de Guvernul Romaniei este de a reglementa salariile profesorilor, pentru ca acelasi profesor care este la Braila nu poate sa castige mai mult decat cel de la Botosani, pentru ca o instanta a dat acest lucru. Acele datorii vor fi platite, Guvernul  nu a zis ca nu le plateste, vor fi platite, important este termenul, dar in niciun caz prin aceasta asumare nu s-a dorit plafonarea salariilor, ci s-a dorit o reglementare a salariilor profesorilor”.

Intrebat daca i se pare normal ca o hotarare de instanta sa fie amanata de la aplicare de catre Guvern cu lunile sau chiar cu anii, pe motiv ca nu sunt bani, Dumitriu a raspuns: “Dar vi se pare normal ca o hotarare de instanta sa spuna “marim cu 50%” si alta sa spuna “nu marim cu 50%”? Orice hotarare de instanta ea trebuie pusa in aplicare, important este termenul, dar daca bugetul de stat este afectat de aceasta marire, temporar, aceasta masura va fi luata mai tarziu. Este vorba de siguranta, intr-un fel, nationala, de bugetul national care poate fi in dezechilibru”.

Chestionat daca ar fi avut aceeasi pozitie ingaduitoare referitor la nepalicarea unor hotariri judecatoresti, in cazul in care acestea ar fi vizat veniturile sale si ale familiei sale, Dumitriu a spus; “Cu siguranta, pentru ca sunt omul care intotdeauna am spus ca toti trebuie sa avem, pe acelasi palier, aceleasi drepturi si aceleasi obligatii, nu pe acelasi palier, unul sa aiba mai mult si unul mai putin”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-