Published On: sâm, Apr 2nd, 2011

Obreja a cerut pentru PC o functie de viceprimar al municipiului si una de vicepresedinte al CJ

Share This
Tags

* pentru ca a fost refuzat, liderul PC Braila, Gheorghi Obreja a refuzat initial semnarea procolului USL * seful PSD Braila admite ca a auzit “zvonuri“ cum ca liderul conservator ar fi solicitat si contracte de lucrari pentru firma proprie

Presedintele PSD Braila Gheorghe Bunea Stancu, nu este prea ingrijorat de perspectiva ca PC-ul local sa faca opinie separata in interiorul proaspat infiintatei aliante USL. Stancu nu crede ca este normal sa se ajunga in situatia in care conservatorii voteaza impotriva din principiu la toate proiectele de hotarare din Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean in care este nevoie de doua treimi din voturi, insa nu-si face griji ca se va bloca, din acest motiv, vreun proiect important. Pe de alta parte, liderul PSD apreciaza ca nici nu se puteau accepta pretentiile exagerate ale conservatorilor, care, cu numai doua voturi in CJ si alte 2 in CLM, voiau sa le fie date o functie de viceprimar al municipiului si una de vicepresedinte CJ. Mai exact, dupa cei PNL a obtinut deja aceste functii, conservatorii aveau pretentia sa li se dea celelalte doua functii, ocupate in prezent de PSD.

“Noi, PSD-ul, avem  o alianta cu ACD, nu cu PNL si cu PC separat. PSD a semnat protocolul cu liberalii, dar exista o dorinta a PC-ului, ei au vrut nici mai mult nici mai putin decat un viceprimar al municipiului si un vicepresedinte la Consiliul Judetean. Domnul Obreja a venit la mine, el a fost anuntat si stiu ca a avut discutii si cu domnul Boboc, stia de ora la care urma sa se semneze protocolul USL, nu a venit, eu nu comentez. Are sefi la partid la Bucuresti si la urma urmei, s-a semnat acest protocol la nivel national intre PSD pe de o parte si ACD pe de alta. Eu cred ca problema atitudinii PC este in curtea ACD-ului si nu in curtea noastra”, a spus seful social-democratilor locali.

Intrebat daca i se par rezonabile solicitarile conservatorilor, Stancu a declarat: “In primul rand, noi, PSD, discutam cu AD-ul si nu cu fiecare partid component al ACD in parte. In acest protocol al USL  sunt doar doua parti. Nu am mandat de la colegii mei sa fac astfel de promisiuni si nu cred eu in asemenea promisiuni. In plus, uitandu-ne la procentele PSD, nu putem discuta sa nu avem un vicepresedinte de CJ si un viceprimar, mai ales ca avem doi oameni buni, pe doamna Ciocan, la Primarie si pe domnul Mija, la CJ, un baiat tanar, care a invatat multe si invata multe in continuare. Atat eu, cat si primarul trebuie sa avem oameni care sa ne inlocuiasca, in care sa avem incredere si care sa cunoasca problematica judetului si a municipiului. Mi se pare corect ca in discutia cu noi, PNL si PC sa vina impreuna si sa ceara ce voi ei; pe cine pun de la PC sau de la PNL, nu este problema noastra, a PSD. Noi atat stim – si vom pune asta in protocolul nostru, nu vom accepta si nici ei nu trebuie sa accepte orice propunere pentru o functie sau alta, ci numai dupa ce o discutam si daca persoana respectiva intruneste calitatile profesionale, dar si de etica, de morala, pentru ca noi ne gandim ca aceasta perioada in care a primat criteriul politic trebuie sa dispara”.

Intrebat daca nu ar fi fost normal ca PNL-ul sa cedeze PC-ului un post de viceprimar sau de vicepresedinte, liderul PSD a evitat un raspuns clar: ”Spun inca o data, noi suntem PSD, ei impreuna sunt ACD; ca vin impreuna, ca vin la un loc, noi discutam cu ACD”.  Chestionat daca sunt adevarate informatiile ca Obreja ar fi avut si alte pretentii, in afara celor politice, Stancu a spus ca auzit si el “zvonurile” cu privire la faptul ca Gheorghi Obreja ar fi cerut ca firma sa sa obtina niste lucrari, la licitatiile organizate de administratia locala: “La mine nu s-a intamplat treaba asta, am auzit si eu comentariile astea, dar nu poti sa promiti ceva ce nu poti sa dai, chiar daca ar cere. E comisie de licitatie, nu mai sunt vremurile din ’90. Multi nu inteleg treburile astea si multi sunt suparati pe acest lucru, ca nu le dam… mai au unii atata minte ca  cica << hai, mai, sa impartim, atata voi, atata noi!>>”. Intrebat daca face referire la lucrarile de constructii din judet, seful social-democratilor braileni a precizat: “Ma refer la licitatii in general, nu numai la lucrarile de constructii, de achizitii. Si nu pot eu sau primarul sa ma duc si ce sa-i spun la o comisie: <<mai, tu sa-l scoti pe ala castigator!>>. Pai dar e pielea lui in joc, ala din comisie se duce la puscarie, cum se poate asa ceva? Oamenii sunt anacronici, asta este parerea mea, nu mai traiesc in lumea reala. Aia se intampla cand era jungla de dupa ’90, nimeni nu stia nimic, atunci se putea orice. Dar acum nu se mai poate acest lucru.

Eu cred ca Obreja forteza putin lucrurile si le forteaza chiar in dezinteresul electoratului, care le-a dat 2 voturi colo si 2 voturi colo, la CJ si CLM si nu cred ca este un comportament colegial, in primul rand fata de liberali si apoi, fata de PSD”.

Amintim ca, obligat de sefii de la centru, Gheorhi Obreja a semnat intr-un final protocolul USL, insa a anuntat ca oamenii sai vor face dizidenta din interiorul aliantei, votand impotriva, ori de cate ori se vor discuta proiecte de hotarare care au nevoie de doua treimi din voturile consilierilor, ca sa fie aprobate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-