Published On: mar, Apr 5th, 2011

O parte din angajatii Braicar ce vor fi concediati in perioada urmatoare vor fi reangajati peste un an

Share This
Tags

* o spune primarul municipiului, Aurel Simionescu * este vorba despre cei a caror activitate este pe tramvaie

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, inca nu stie numarul exact al persoanelor ce vor fi disponibilizate la societatea de transport public Braicar, insa spune ca reducerea de personal este absolut necesara. 

Simionescu a explicat ca disponibilizarile sunt legate, partial, de intreruperea temporara a cirulatiei tramvaielor pe Calea Dorobantilor, din cauza lucrarilor de reabilitare, dar au de-a face si cu ratiuni strict economice. Edilul-sef promite insa ca o parte dintre cei care vor fi dati afara in perioada urmatoare vor putea reveni in circa un an, cand se va relua circulatia tramvaielor pe Dorobanti: “Cei de la Braicar isi fac deocamdata analizele, nu se stie inca numarul de angajati ce vor fi disponibilizati. Este o discutie despre reorganizare pe care o fac de mai multa vreme si pe care trebuie sa si-o faca, pentru ca pana la urma este o societate comerciala si trebuie sa lucreze pe baze comerciale, pe baza de profit. Este insa vorba si despre faptul ca acum avem o problema legata de circulatia tramvaielor pe Dorobanti, deci discutam de revenirea acestor oameni, va fi o perioada de un an de zile de pauza, sa spunem, pe partea de tramvai – vatmani, cei de la de statiile de transformare si toate celalalte, unde se va lucra la un nivel mai redus. Pe de alta parte, e vorba de eficientizarea intregii activitati a Braicarului. Exista acum o ordonanta prin care datoriile pe care le au la stat se pot esalona pe o perioada mai lunga de timp, pe 5 ani de zile, dar asta inseamna ca in aceasta perioada trebuie sa cheltui 10 lei, sa castig 11 lei si din leul acela pe care-l castig sa-mi platesc si datorii restante, ca altfel nu merge treaba. Si Braicarul si CET-ul si ECO , acolo unde Consiliul Local Municipal are diverse participatii, in diverse procente – la Braicar este 100%, la ECO este 51%, la CET sunt 78 % -, toate trebuie sa merga pe baza economice, iar aceasta ordonanta care ii ajuta trebuie fructificata”.

Potrivit edilului-sef, datoriile Braicar totalizeaza, la aceasta data, circa 170 miliarde lei vechi, cu penalitati cu tot.

Comentarii

comentariu

About the Author

-