Published On: Soare, Apr 17th, 2011

Mircea, pleaca dracului!

Share This
Tags

Majoritatea ziaristilor sunt semidocti, stiu, asta va spune „valoarea” din tine cand va reciti acest text, pentru ca din prima nu-l vei intelege. Imi permit insa sa scriu despre tine ca director, pentru ca tu esti un director prost. Prea prost. Pe intelesul tau, asta inseamna de rahat!

Ti-ai zdranganit chitara pe la tot felul de suse si acum conduci un teatru ca pe o bodega. Ai venit aici ca sa crapi in tine mancare si bautura, sa faci bani si sa ti-o tragi. Fa asta, dar nu bea, nu ti-o trage si nu gati intr-o cladire monument UNESCO, dobitocule! O valoare ca tine nu are unde sta? N-ai lins suficient ca sa primesti apartament, asa ca ti-ai tras unul in teatru? Sau poate nu ai bani? Uitasem ca si asta se afla pe lista ta de prioritati. Nu faci destui, este? Sau din ce castiga nevasta-ta nu-ti da nimic? Ultimii bani incasati de ea de la teatrul „Maria Filotti” (voi scrie cu „t” mic cat tu vei fi director) ii ajung unei familii mai multe luni, dar nu si tie. Tu vrei sa faci mai multi! Daca Aurel Simionescu o va mai lasa mult pe Doinita Ciocan sa-si plimbe doar fustele prin teatru si atat cat timp cat si Ionica Gusatu va sustine ca esti in grafic, poate vei face! Iti promit insa ca usor nu-ti va fi!

Stiu, Mircea, ca nu vei pleca decat cu suturi in cur, ca nu ai suficient obraz barbierit pentru a-ti da seama ca e o palarie prea mare pentru tine. Insa motive s-o faci sunt destule. Simionescu spune ca esti intr-o stare „colerica”, insa eu am aflat ca esti de-a dreptul nesimtit! Ce inseamna, Mircea, sa-i spui unei femei „manca-mi-ai drobu?” De cand, mai „voaiorule” (nu scriu in franceza ca sa pricepi si tu), dai tu buzna in cabina actritelor? Daca tot o freci pe acolo, poate faci o comparatie cu birourile luxoase de la tine din birou sau de la contabilitate, acolo unde salasuieste cea care iti sustine ideile crete! Nu-s suficiente motive, Mircea?! Sa-ti mai dau! L-ai transformat peste noapte pe un inginer in pompier, este?  Ai pus fochistul sa primeasca invitatii? L-ai pus! Pe tanti Mita ai facut-o si coafeza si sefa (un singur subaltern ii aduce un plus de 15 la suta din salariu) peste fina fostului director Veronica Dobrin? Ai facut-o! Ai daramat ca boul peretii teatrului? I-ai daramat! Sub a cui conducere s-a distrus bufetul teatrului si s-a facut spalatorie (nici o intrare a actorilor din intreaga lume nu debuteaza cu spalatoria !) A ta! „Ba, sa va intre bine in cap ! Eu am venit aici sa mananc, sa beau, sa f… femei si sa fac bani! Mi se drapeleaza de teatrul din Braila! Cine nu-i de acord cu deciziile mele, sa-l trimiteti la mine, ca-i arat eu: muie-n gutuie! Am zis”! Este declaratia ta? Este, mai ales ca a fost si inregistrata!

Prin urmare, Mircea, pleaca dracului!

Este teatrul asta blestemat?! Dupa revolutie (vom vorbi pe larg si despre asta, cu Mircea Bodolan ca personaj principal) a incaput pe mana securistilor, comunistilor. Lungu si Cibu au fost  primari care au finantat teatrul doar pentru ca era obligatoriu. Singura sansa este la Simionescu, dar el inca tace! Si nu face…

Toate faptele descrise mai sus sunt caracterizate de primar drept o atitudine „mai colerica”! Eu cred ca blandetea lui trebuie sa ia sfarsit in acest caz. Daca a fost mintit de Ciocan si Gusatu (si n-ar fi prima data!), poate sa dea si cu ele de pamant. Cu siguranta insa ca cu (sic!) Mircea Bodolan trebuie s-o faca!

Comentarii

comentariu

About the Author