Published On: joi, Apr 14th, 2011

Meluta Dragut este incompatibila cel putin moral cu functia pe care o ocupa la Administratia Pietelor

Share This
Tags

* o recunoaste insusi primarul municipiului, Aurel Simionescu, ce-i este coleg de partid lui Dragut

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, contabilizeaza o bila neagra dupa alta, din cauza manevrelor politice de culise care se fac la nou-infiintata societate Administratia Pietelor si Targurilor. Pentru ca societatea amintita are ca actionar Consiliul Local Municipal si prezinta un mare interes pentru comunitate, teoretic, activitatea sa ar trebui urmarita indeaproape de catre primar si consilieri. Asta numai teoretic, pentru ca practic, primarul se fereste ca de dracu’ sa afle ce se intampla acolo, iar consilierii, care afla din presa ( mai exact, de la Infobraila ) de manariile pe care le fac liberalii de parca ar fi pe propria mosie, nu se deranjeaza sa intrebe oficial ce se intampla acolo, fiindca indicatiile de partid sunt sa inchida ochii. Doar cand si cand, timid, consilierul municipal PDL Daniel Mitrofan mai pune o intrebare, la care nu primeste raspuns.

Ultima informatie exploziva obtinuta de Infobraila cu privire la APT SA  se refera, dupa cum v-am informat, la faptul ca in conducerea societatii a fost cooptata, pe baza de recomandare, Meluta Dragut, fost director la Cantina saracilor, de unde a plecat cu coada intre picioare si cu o tinichea de coada, alaturi de un intreg grup de angajati ai sai, dupa ce au fost prinsi de primarul Anton Lungu ca sustrageau din mancarea amaratilor pe care ar fi trebuit sa-i hraneasca. La cativa ani de la isprava cu pricina, Dragut este considerata de cineva, nu se stie cine, persoana potrivita pentru a ocupa functia de director administrativ la Piete si daca nu se sesiza Infobraila si nu aducea la cunostinta opiniei publice situatia de acolo, ea era instalata fara concurs ca director, cu contract pe patru ani.

Intrebat daca este vorba de aceeasi persoana cu aceea care conducea echipa de la Cantina saracilor data afara pentru furt, primarul Aurel Simionescu a explicat ca el unul, nu ar acuza-o de furt pe colega sa de partid, Meluta Dragut: “Este aceeasi persoana despre care vorbiti; partea cealalta nu a avut un sfarsit dovedit, sa spunem asa, dar este persoana care a fost la Cantina saracilor. Deci eu va spun ca dupa ce dumneavoastra mi-ati sesizat, in discutia respectiva, povestea cu managementul si modul in care se semneaza contracte la APT SA, acum se face un concurs, ceea ce nu trebuia sa spun eu, asta e starea normala, se face un concurs, unde sunt conditii de participare: cine participa la concurs si cine ia concursul, sa fie sanatos si sa conduca bine Piata! Trebuie sa fie pregatiti, din orice partid ar fi ei, sa se prezinte la concurs. Va mai spun o chestiune: noi toti suntem exceptionali, foarte buni, nemaipomeniti, dar daca se da concurs, vin si zic “ne spuneti daca lucrurile sunt aranjate, sa nu ne mai prezentam la concurs!”. Ori suntem cu muschi, scuzati-mi expresia si ne prezentam la concurs, ori incercam diverse subtilitati din astea, care au de fapt alta nota: “nu cumva m-ati vrea pe mine, care va iubesc pe dumneavoastra?”. Stiti cum este si cu PSD: nimeni nu-i perfect, mai facem si greseli”.

Intrebat direct daca nu considera ca avand in vedere trecutul ei, Dragut este incompatibila, cel putin din punct de vedere moral, cu functia de director administrativ la APT SA, Simionescu n-a mai putut sa se eschiveze: “Da, daca ma intrebati pe mine, este o discutie care poate avea loc, categoric. Ea a zis ca nici nu era acolo cand s-a intamplat, dar in sfarsit… Eu nu sunt de acord cu Anton Lungu, daca ne referim la faptul ca a zis ca Dragut a furat. Ideea este ca voi contesta intotdeauna formulele globale, deci nu vorbim despre cazul asta, vorbim in general. Si eu, cand eram presedinte la Consiliul Judetean, au fost date afara persoane de la  Protectia Copilului care au fost prinse cu sacosa si sunt notorii cazurile astea, dar sa spui ca “toti furau” e mult, formula asta de “toti” nu o accept niciodata”.

In opinia lui Simionescu, nu mai este important trecutul lui Dragut, atat timp cat ea ocupa functia de director administrativ doar interimar si daca vrea sa-si continue activitatea in acel post, va trebui sa dea concurs, unde competenta profesionala isi va spune cuvantul. Primarul pare sa uite ca daca Infobraila nu facea dezvaluiri legate de manevrele de la APT SA, PSD-ista Dragut ramanea bine-mersi pe post, iar pe el nu-l deranja faptul ca aceasta este incompatibila moral cu functia pe care a fost instalata pe ochi frumosi. Si nu de catre liberali. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-