Published On: mar, Apr 12th, 2011

Lucrari de imbunatatiri funciare pe amenajarile de irigatii, cu finantare de la Banca Mondiala

Share This
Tags

La acest moment, la nivelul judetului Braila se deruleaza mai multe lucrari de imbunatatiri funciare pe amenajarile de irigatii Terasa Brailei si Terasa Viziru, cu finantare de la Banca Mondiala. Potrivit unui document semnat de directorul regional al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) – Sucursala Teritoriala Arges – Ialomita – Siret, Alfredo Vasile Pascale, sunt unele sunt investitii facute pe prima etapa a programului de reabilitare cu Banca Mondiala in Terasa Viziru, incepute in anul 2008. Astfel, au fost reabilitate statia de baza SPA IM Gheorghiu si repomparea SRPA01 cu finalizare si receptionare in decembrie 2010.

“De asemenea, statiile de baza SPA km 166, de repompare SRPII Pisc si canalul CAII din Terasa Brailei au intrat de la terminarea campaniei de irigatii 2010 in reabilitare cu fonduri de la Banca Mondiala, cu finalizare la declansarea campaniei de irigatii 2011.

Dupa incheierea campaniei de irigatii 2010 canalele CA Lunca, CA Terasa Viziru, CD8, CD10 si cele 3 repompari (SRPA02, SRPA03, SRPA04) din amenajarea Terasa Viziru au intrat in etapa II a programului de reabilitare cu Banca Mondiala, cu finalizare in luna decembrie 2011. Pana la declansarea campaniei de irigatii din acest an, cele 3 statii de repompare vor fi finalizate, precum si impermeabilizarea tronsoanelor de canale ce au fost demolate, astfel incat sa se asigure apa necesara irigarii culturilor fara impedimente.

In plus, avem in derulare investitia privind reabilitarea si consolidarea digului Incintei Insula Mare a Brailei, pentru care avem expertiza pe intreaga lungime a acestuia de 150,5 km, dig care asigura apararea impotriva inundatiilor la Dunare a intregii incinte ce cuprinde pe langa suprafata agricola si 11 localitati cu circa 6.000 gospodarii. Documentatia de avizare a lucrarilor a fost promovata si realizata pentru Bratul Vilciu, avand o lungime a digului de 64.5 km si urmeaza sa se dea aprobarea privind alocarea fondurilor”, se mai arata in document.

Comentarii

comentariu

About the Author

-