Published On: mar, Apr 5th, 2011

Inca nu se face comasarea spitalelor brailene

Share This
Tags

* autoritatile astepta clarificari legislative, pentru a stabili daca vor comasa spitalele sau le pot pastra in actuala organizare

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sustine ca desi s-au purtat la nivel local numeroase discutii privind posibila comasare a spitalelor locale, inca nu s-a luat nicio hotarare in acest sens. Stancu spune ca termenul – limita de 1 aprilie, anuntat de Ministerul Sanatatii, era valabil doar pentru varianta transformarii unitatilor medicale in camine de batrani, ceea ce nu este cazul, la Braila. Seful CJ asteapta ca ministerul sa dea mai multe lamuriri cu  privire la reglementarile in aceasta privinta, pentru a putea analiza punct cu punct avantajele si dezavantajele comasarii si a lua cea mai buna decizie: “Inca nu este foarte clar acest lucru, exista un proiect, nu este o chestie foarte clara, noi am facut discutiile pe plan local si exista posibilitati de a face un spital de categoria I, cel mai bine platit de catre Casa de Asigurari de Sanatate ca si act medical, dar exista si posibilitatea sa le comasam pe toate, sa avem un singur spital.

Dar cu siguranta ca vom cauta cea mai buna solutie, vom face o dezbatere publica pe aceasta tema, cu oameni care sunt de profesie si vom lua cea mai buna solutie pentru braileni. Daca se va face comasarea, cele doua administratii isi pastreaza proprietatile, pentru a nu avea alte implicatii – discutam despre actul medical si despre modul in care se gestioneaza aceasta activitate, pentru ca si Psihiatria, ca si Obstetrica, ca si Pneumoftiziologia este pentru tot judetul, ca si activitate si nu este doar pentru municipiu sau doar pentru judet. De aceea, cele doua administratii, CJ si Primaria, asa cum fac cu Cultura si cu Sportul, vor face si cu Sanatatea si probabil ca vom face si cu alte domenii, pentru ca incercam, punand ban langa ban, sa facem lucruri de calitate, care sa tina in timp si sa aiba o anumita structura in spate”.

Amintim ca ministerul a propus ca, la Braila, Spitalul de Obstetrica Ginecologie si cel de Pneumoftiziologie sa devina sectii ale Spitalului Judetean, insa autoritatile spun ca daca se va face aceasta comasare, va fi nevoie ca ea sa cuprinda si Spitalul de Psihiatrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-