Published On: mie, Apr 20th, 2011

Guvernul face dezbateri in diaspora pe bani publici, invitand doar parlamentari PD-L

Share This
Tags

* este acuzatia pe care o aduce deputatul PSD de Braila Cristian Rizea

Deputatul PSD Cristian Rizea  este indignat sa constate ca Guvernul continua sa organizeze intalniri cu romanii din strainatate, in care invitatiile se fac in sistem discriminatoriu. Dupa ce, in urma cu cateva zile, parlamentarul cerea demisia secretarului de stat pentru romanii de pretutindeni, Eugen Tomac, motivat de o modul discretionar in care a fost organizata o conferinta la Castellon, in Spania, de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Rizea constata ca se persevereaza in greseala.

Intr-un comunicat de presa, deputatul PSD de Braila explica: „Sambata si duminica, 16 – 17 aprilie 2011, a avut loc la Torino dezbaterea organizata de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni “Sanse egale intr-o Europa unita”, dezbatere in cadrul careia a fost promovat inca o data proiectul privind introducerea votului prin corespondenta. Desi opozitia nu a fost invitata la aceasta intalnire,  presedintele PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea, a fost prezent la Consulatul General din Torino, sustinandu-si punctul de vedere in ceea ce priveste acest proiect de lege. Ca si la dezbaterile de la Venetia de anul trecut si de la Castellon de luna aceasta, domnul Eugen Tomac, seful Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, persevereaza in eroare, invitand doar parlamentari PD-L la aceste dezbateri de interes national, dezinformand astfel romanii din diaspora. Cu toate acestea, la conferinta de la Torino, deputatul Cristian Rizea a reiterat punctele de vedere cu privire la motivatia aplicarii acestui proiect de lege, prin care nu se incearca altceva, decat fraudarea alegerilor din 2012. In acest sens, dupa pozitia sustinuta public, acesta a distribuit fiecarui participant, studiul realizat de sociologul Mirel Palada, directorul executiv CCSB, demonstrand cum democrat-liberalii ar putea recupera chiar intregul decalaj de voturi pierdute in fata USL din cauza guvernarii, prin introducerea votului prin corespondenta. Prin intermediul acestui studiu sunt prezentate foarte clar modalitatatile de fraudare a viitoarelor alegeri, studiul fiind facut de catre un sociolog apolitic.

In cele din urma, deputatul Cristian Rizea le-a reamintit organizatorilor acestei dezbateri, secretarului de stat pentru romanii de pretutindeni, d-lui Eugen Tomac, senatorului PD-L pentru diaspora, d-lui Viorel Badea si sefului Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, d-nei Doina Melinte, ca in calitatea lor de reprezentanti ai Guvernului Romaniei au obligatia sa nu faca deosebiri dupa culoarea politica”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-