Published On: joi, Apr 14th, 2011

Fiecarui brailean din municipiu ii corespund circa 22 mp de spatii verzi

Share This
Tags

* este media calculata de primarul Aurel Simionescu * tinta este extinderea spatiilor verzi pana la o medie de 26 mp/cap de locuitor

La aceasta data, suprafata totala cu spatii verzi a municipiului Braila este de 471,46 ha. Din aceasta, pe 350,37 ha sunt  parcuri, zone de agrement, scuaruri, aliniamente stradale, spatii verzi din ansambluri de locuinte, iar pe 121,09 ha se afla spatii verzi cu acces limitat, aferente dotarilor publice: crese, gradinite, scoli, unitati sanitare sau de protectie sociala, edificii de cult, cimitire.

Potrivit unui raport al primarului municipiului, Aurel Simionescu, suprafata spatiilor verzi raportata la populatia de 210.145 locuitori  (consemnata in statistici pentru anul 2010) are ca rezultat o medie de 22,43 mp pentru fiecare brailean.

“Pentru atingerea tintei de 26 metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor, pana la 31 decembrie 2013, in cartierul Lacu Dulce, pe 4 ha de teren, in imediata apropiere a cartierului ANL Lacu Dulce, se va amenaja un parc, cu alei, banci si alte utilitati, finantat prin Fondul de Mediu, investitie demarata in 2010, care se va finaliza in 2011. De asemenea, pe alte 13 ha, dispuse intre cartierul ANL si calea ferata, ar urma sa se planteze copaci, terenul respectiv devenind o bariera verde de protectie a municipiului si se preconizeaza impadurirea a 49 de hectare de teren degradat, printr-un program guvernamental”, se arata in raport.

Cele mai importante zone verzi din municipiu inventariate de primar  sunt: * Parcul Monument – 53 ha * Faleza si esplanada Dunarii – 12,8 ha * Scuarul din Piata Traian – 1,14 ha * Gradina Publica – 5,2 ha * Parcul Zoologic – 4,55 ha * Parcul Monument, cu o suprafata de 53 ha, care “este cel mai mare parc al municipiului Braila, acesta existand inca din anul 1862, o contributie majora in amenajarea acestuia avand generalul Kiseleff, parcul purtand pentru mult timp numele acestuia. Parcul este prevazut cu alei pietonale, terenuri de tenis, teren de atletism, stadion, parc de joaca pentru copii, restaurant, Muzeu de Stiintele Naturii, etc., constructiile reprezentand 33 % din suprafata si reprezinta principala zona de agrement a orasului, atragand atat populatia tanara, cat si varstnicii”.

Reabilitarea zonei de agrement a fost demarata prin includerea in PIDU a proiectului de reamenajare si reabilitare, proiect care se va derula in anul 2011.

Municipiul beneficiaza, de asemenea, de Padurea Stejarul, aflata la limita teritorial administrativa, de lizierele din zona dig mal, precum si de 33,85 ha de suprafata verde situata in Statiunea Lacu Sarat, frecventata de catre populatia braileana mai ales pe parcursul sezonului de vara.

Comentarii

comentariu

About the Author

-