Published On: mie, Apr 6th, 2011

Fata nevazuta a deputatului PNL de Braila Diana Tusa (1)

Share This
Tags

*  in perioada mandatului sau de parlamentar de Braila, Diana Tusa nu s-a remarcat la capitolul “activitate politica”, cat a facut-o la capitolul “monden”

De mai bine de 20 de ani, politicienii romani isi fac jocurile si strategiile electorale clamand public asa-zisul “interes al comunitatii”, dar impunand, peste vointa colegilor din teritoriu, dar si a comunitatii pe care vor sa o reprezinte, asa-zisii “parasutati” de la centru – la  feminin, “parasutatele”.

De cele mai multe ori, cei in cauza mimeaza interesul pentru circumscriptia sau colegiul unde au fost alesi – sau unde n-au fost alesi, fiindca s-au situat pe locul II sau chiar III in optiunile electoratului, dar au iesit parlamentari din jocul negocierilor sau al calculatorului. Si tot de multe ori, braileanul de rand nu afla despre activitatea acestora decat ceea ce spun parlamentarii de import, in rarele conferinte de presa facute in timpul vizitelor in teritoriu.

Uneori, insa, viata personala a celor in cauza este cel putin la fel de interesanta precum viata parlamentara; iar daca unii sunt de parere ca viata personala este tabu, le spunem ca atunci cand devii persoana publica, iti asumi riscul ca viata ta sa fie o carte deschisa. Cu atat mai interesanta devine pentru alegatori viata personala a unui politician care-i reprezinta, cu cat acesta se defineste singur, in declaratii publice, ca fiind un om cu principii, care pune pret pe responsabilitate si corectitudine, dar in viata de zi cu zi nu dovedeste acest lucru. Nu de alta, dar asa, putem afla cat pret este cazul sa punem pe cuvantul acelui politician.

Zilele trecute am gasit pe site-ul nenea.ro un interviu luat deputatului PNL de Braila Diana Tusa, publicat pe 14 martie 2011 si intitulat “Sentimentele alaturi de idealuri, intr-o doza corecta, fac bine politicii”. Interviul ne-o prezinta pe Diana Tusa intr-o varianta roz-bombon, plina de principii sanatoase si animata de intentii bune.

Iata o parte din textul la care ne referim:

“Ambiţioasă şi încă idealistă; încerc să fiu independentă. Fac politică liberală. Am multe idei. Unele bune. Pentru care merită să lupt.
M-am străduit din răsputeri să-mi păstrez independenţa şi verticalitatea într-o lume în care doar vasalitatea te poate propulsa. Am rămas sensibilă, dar şi puternică în acelaşi timp. Într-o lume plină de laşităţi şi interese, am ales să lupt. Într-o lume plină de îndoială şi nesiguranţă, am ales să cred că lucrurile pot fi – şi vor fi – schimbate în bine.”

Mădălin Ghica: Trei caracteristici ale femeilor din politica românească.
Diana Tu
șa: Hmm… cum nu specifici ce fel de caracteristici ale femeilor din politica românească vrei să afli, eu am să ţi le spun pe cele pozitive: ambiţioase, puternice şi, evident, delicate.

Mădălin Ghica: Pe blogul tău, te caracterizezi ca fiind puternică, responsabilă, corectă. Care sunt procentele?
Diana Tu
șa: Puternică – 34%, responsabilă – 33%, corectă – 33%. Aici ar trebui să ştii că acel 1% nu este în defavoarea celorlalte caracteristici, ci pur şi simplu pentru că nu se împărţea bine.

Mădălin Ghica: De unde ai fi dispusă să lași, în cazul unui compromis?
Diana Tu
șa: Cred că aş renunţa fără nicio părere de rău la acel 1%, poate chiar la mai mult. Din responsabilitate şi corectitudine nu aş avea curaj să iau niciodată”.

Asadar, o femeie puternica, sensibila, independenta, responsabila si corecta – este varianta pentru presa pe care ne-o da despre sine Diana Tusa. Noi am gasit insa si alte variante, pe care ni le-a dat presa ultimilor doi ani, pentru Diana Tusa. O Diana Tusa despre care cea mai mare parte a brailenilor nu au nicio idee. O Diana Tusa care, daca dam crezare la ceea ce citim, sta prost cu cel putin cu corectitudinea, daca nu si cu altele. Noi nu facem decat sa va prezentam cateva din articolele aparute in presa centrala, scrise de ziaristi care o vad mai des decat noi si care afla mai multe despre ce face ea in Bucuresti decat aflam noi, de aici, de la Braila. Iata, asadar, astazi, intr-un prim exemplu despre ce s-a scris in presa nationala legat de Miss Corectitudine, in ultimii doi ani, deci pe perioada mandatului de parlamentar de Braila al Dianei Tusa :

Cancan: “Bogdan Olteanu, divort pentru Diana Tusa”  (27 Ianuarie 2009)

“Fostul presedinte al Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, intentioneaza sa divorteze de sotia sa, Cristina. Liberalul se gandeste sa puna capat casniciei de cinci ani in urma careia au rezultat doi copii, din cauza celui mai important colaborator al actualului purtator de cuvant al PNL. Este vorba despre Diana Tusa, fost director general al Cancelariei lui Olteanu, in prezent deputat liberal de Braila.

Bogdan Olteanu si Diana Tusa au o relatie extrem de apropiata de aproximativ doi ani, fara ca sotia liderului PNL sa stie ceva. Olteanu si sotia sa au fost vazuti impreuna, in public, ultima oara la sfarsitul anului trecut, in decembrie, dupa ce cu mai putin de o luna inainte participasera la ziua unui om de afaceri, la hotelul Mariott. Cu Diana Tusa, fostul sef de la Camera Deputatilor obisnuieste sa se intalneasca in locuri publice. Paparazzii CANCAN i-au surprins in timp ce savurau o cafea intr-un local din Capitala. Dupa ce au stat unul langa altul, cei doi au decis sa iasa separat din localul respectiv, pentru a se feri de ochii indiscreti.

Diana Tusa este in PNL de la 19 ani. “Ambitioasa si inca idealista”, asa cum se caracterizeaza pe blogul personal, ea a obtinut ce si-a dorit. Si pe plan profesional, si pe plan sentimental. Proaspata deputata a fost in ultimii ani mana dreapta a liderului liberal, cunoscand cele mai ascunse secrete ale acestuia. Usor, usor, cei doi s-au apropiat din ce in ce mai mult, transformand relatia profesionala intr-una de dragoste. Iubirea lor a devenit, cu timpul, din ce in ce mai vizibila. Spre exemplu, Bogdan (38 de ani) si Diana (30 de ani) au vizitat insoritul Mexic intr-o delegatie oficiala si, cu aceasta ocazie, potrivit surselor CANCAN, apropierea dintre cei doi a fost observata de mai multi deputati si membri ai staffului.
Sentimentele dintre purtatorul de cuvant al liberalilor si proaspata deputata sunt atat de puternice, incat au daunat uneori relatiilor lui Olteanu cu alti conducatori ai PNL. Astfel, conform surselor CANCAN, un important lider al Partidului National Liberal s-a certat cu fostul presedinte al Camerei Deputatilor tocmai din cauza Dianei Tusa. Totul a pornit atunci cand Olteanu a vrut sa-i ofere Dianei Tusa o functie importanta in partid, insa a intampinat opozitia acestuia. Din acel moment, cei doi, care de altfel avusesera o relatie extrem de apropiata, sunt in conflict.
O dovada ca intre Bogdan Olteanu si sotia sa relatiile s-au racit mai de mult este si lipsa celor doi de la ziua premierului Tariceanu, de pe 17 ianuarie, remarcata de apropiatii sai din cercurile liberale”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-