Published On: joi, Apr 21st, 2011

Familia viceprimarului Ciocan se imbogateste de la bugetul de stat

Share This
Tags

* pozitia de top capatata de Doinita Ciocan, ajunsa viceprimar in 2008, a propulsat afacerile familiei * chiar in declaratia de avere, viceprimarul Ciocan nu se sfieste sa scrie negru pe alb ca sursa a sute de milioane de lei vechi este bugetul de stat * curios, declaratia de avere din 2010 prezinta stersaturi, ca sa nu se poata vedea bancile in care isi tine banii si nici firmele la care este actionar Doinita Ciocan

Anul 2008 a reprezentat un punct de cotitura in evolutia afacerilor familiei Doinitei Ciocan. Ajunsa viceprimar, ea a inceput sa aibe succes din ce in ce mai mare, asa cum rezulta din declaratiile de avere studiate de reporterii Infobraila.

Emotionata probabil de functia pe care a capatat-o, pe 14 iulie 2008, Doinita Ciocan a completat in declaratia de interese ca detine jumatate din actiunile de la SC “D&D” SRL (cealalta jumatate apartinea colegului ei de partid, Doru Damian), in timp ce din declaratia de avere reiese ca avea actiuni la trei societati comerciale: SC Pan Euro Invest SRL, SC Mobila Design SRL si SC D&D SRL. Din datele pe care le detinem, Doinita Ciocan imprumutase Pan Euro Invest cu 32.800 de lei si avea de incasat dividende pentru cele 21 la suta din actiunile pe care le avea acolo, in suma totala de 154.700 de lei. {n plus, la acea data, viceprimarul detinea 2 apartamente, un teren intravilan la Cazasu, 2.500 de euro la ALianz, 33.000 de lei si 6.700 de dolar la BCR.

Viceprimar, consultant de marketing, consultant de proiect, membru AGA si director executiv

Donita Ciocan s-a dovedit capabila, in 2008, sa indeplineasca mai multe functii, pe langa cea de viceprimar. Mai mult, in “panoplia” actiunilor la societati comerciale a mai fost adaugata, fata de anii trecuti, inca una: SC Gelande SRL. Curios, in declaratia de interese apare doar SC D&D SRL, celelalte firme la care detine actiuni nefiind trecute nici de aceasta data in documentele oficiale inaintate Primariei Municipiului Braila!

Practic, in anul 2008, Doinita Ciocan a lucrat ca viceprimar la Primaria Braila, de unde a incasat 25.963 de lei. A avut timp insa sa fie si consultant de marketing la SC Pan Euro Invest SRL de unde a primit 14.195 de lei. Ca este un om cu capacitati de munca deosebite o dovedeste faptul ca, tot in 2009, a indeplinit si functia de director executiv la SC Intermedieri Financiare SRL, veniturile de acolo rotunjindu-i conturile cu inca 18.465 lei. Basca a gasit timp si sa fie membru in AGA la BRAICAR, de unde a luat doar 2.082 de lei, cat si sa fie consultant de proiect la Liceul “Panait Istrati” pentru suma de 1.674 de lei.

2009 – 13 contracte cu statul

Inainte de a va prezenta evolutia spectaculoasa in afacerile cu statul derulate de firme in care Doinita Ciocan este actionar, trebuie sa va semnalam faptul ca atat in declaratia de avere, cat si in cea de interese postate pe site-ul Primariei Municipiului Braila au fost sterse denumirile firmelor unde aceasta detine actiuni!

Anul 2009, Doinita Ciocan si l-a dedicat doar activitatii de viceprimar si afacerilor cu statul. Nu si-a mai pierdut vremea cu tot felul de functii de director executiv, consultant de marketing sau de proiect, mai ales ca firma la care este actionar, SC Pan Euro Invest SRL a incheiat 13 contracte cu statul, pe lista aflandu-se primarii, licee sau institutii deconcentrate!

Interesant este si faptul ca a fost omis sa se stearga din declaratia de avere faptul ca este trecuta suma de 31.356 de lei in dreptul sotului Doinitei Ciocan, la categoria “Serviciul prestat / Obiectul generator de venit” fiind trecut simplu :”BUGETUL DE STAT”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-