Published On: mie, Apr 13th, 2011

Exerciţii tehnico-tactice în Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichilești

Share This
Tags
* in urma percheziţiilor au fost descoperite un obiect tăietor inţepător improvizat şi două aparate de tatuat improvizate

Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichilești a desfăşurat astăzi un exerciţiu de alarmare la care a participat un efectiv de 169 funcţionari publici cu statut special şi personal civil din cadrul unităţii. Cu ocazia acestei acţiuni, au fost efectuate exerciţii privind două situaţii tactice şi anume: revolta întregului efectiv de persoane private de libertate cazate pe o secţie de deţinere şi baricadarea în camera de deţinere a unui număr de 5 persoane private de liberate. De asemenea, au fost realizate percheziţii generale asupra persoanelor private de libertate, a camerelor de deţinere, a secţiilor şi a altor locuri unde acestea au acces.

În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite un obiect tăietor inţepător improvizat şi două aparate de tatuat improvizate.

Exerciţiul a fost declanşat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi a fost desfăşurat simultan în toate unităţile penitenciare din ţară. Astfel de acţiuni vor continua şi au drept scop dezvoltarea abilităţilor personalului şi a capacităţii de intervenţie rapidă pentru soluţionarea eficientă a incidentelor critice şi operaţionale, dar şi menţinerea unui grad ridicat de siguranţă a locurilor de deţinere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-