Published On: mie, Apr 13th, 2011

Meluta Dragut, prinsa de Anton Lungu ciordind de la “cantina saracilor”, este director administrativ la “Piete”

Share This
Tags

* Anton Lungu a prins-o si a dat-o afara * Simionescu, fostul subordonat al lui Lungu, o plateste din bani publici la APT SA *

“Angajatii Cantinei saracilor din Braila furau din mancarea oamenilor: Toti cei 13 angajati ai Cantinei de Ajutor Social din Braila au fost concediati, printr-o dispozitie emisa luni seara de catre primarul municipiului, Anton Lungu, dupa ce sapte dintre ei au fost prinsi cu gentile pline de alimente furate din ratiile oamenilor.

Scandalul a izbucnit la sfarsitul saptamanii trecute, cand, in urma unui flagrant organizat de catre politistii braileni, sapte angajati ai cantinei au fost prinsi furand din ratiile angajatilor. In sacosele lor au fost gasite: carne de pui, oua, ulei, cartofi, morcovi si zarzavaturi. In acea zi, nici unul dintre saracii care mananca la acea cantina nu a primit carne pentru ca, practic, toata fusese luata de catre bucatarese si de ceilalti angajati. “Toti cei 13 salariati ai cantinei au furat, fiind prinsi in flagrant sapte dintre acestia. De retinut ca toti angajatii de la aceasta cantina primeau o masa fara sa o plateasca. Cu tot acest ajutor, ei au furat mancarea de la gura asistatilor”, a declarat, luni seara, intr-o conferinta de presa, primarul Brailei, Anton Lungu. Cercetarile au demonstrat ca, de fapt, la Cantina de Ajutor Social din Braila se fura de foarte mult timp, potrivit primarului. “Am dispus concedierea pentru abateri grave si repetate, fara a li se acorda preaviz. De asemenea, acestia nu vor mai fi angajati niciodata in unitatile din subordinea Primariei”, a mai spus Lungu. Cei sapte salariati prinsi in flagrant – dintre care sase femei – vor fi cercetati de catre politistii braileni. Pe langa cei sapte angajati au fost concediati si contabilul, un sef de serviciu, doi soferi si doi muncitori necalificati, conducerea Primariei considerand ca au stiut de aceste furturi si nu le-au anuntat Politiei. La Cantina de Ajutor Social Braila mananca 108 asistati”, transmitea prestigioasa agentie de stiri MEDIAFAX pe 4 noiembrie 2003.

Stirile de agentie sunt, in general, seci. Partea “spumoasa” a stirii este ca angajatii au fost filmati in timp ce le erau controlate sacosele de catre politisti, iar “cireasa de pe tort” este ca Meluta Dragut, sefa Cantinei de Ajutor Social, se afla printre acestia.

Sa nu credeti cumva ca Meluta si-a incheiat cariera atunci. A reusit sa scape fara o zi de inchisoare, ba chiar a devenit jurist, intre timp, poate si ca o necesitate in cazul in care povestea s-ar repeta! Meluta nu a devenit numai jurist. Ea s-a facut mintenas pesedista, iar faptul ca Anton Lungu fusese trimis de Balcan sa se joace prin curte pe la PUR, a scapat-o si de omul care ar fi putut sa-i reaminteasca oricand trecutul. Cariera sa a punctat apoi Directia de Asistenta Sociala, Judeteana de Apa si Scoala Populara de Arta “Vespasian Lungu”.

Cand toata lumea credea ca Meluta Draguta n-o sa-si scoata cat va trai capul din galeata de rahat in care i-l bagase, pe buna dreptate Anton Lungu, ea a rasarit in capul listei PSD pentru Oficiul judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit Braila, sustinuta asiduu de la spate de catre mai multi membri marcanti ai partidului, dintre care Simionescu a grait public motivele alegerii. “Am ramas la doamna Meluta Dragut, care este membru PSD, este jurista si sper sa se descurce bine in noua sa functie”, a spus edilul.

Ultimul, dar speram noi ca doar pentru scurta vreme, popas al carierei Melutei este fix la nou-infiintata SC APT SA, fosta DAPT, adica societatea care se ocupa de ce a mai ramas neretrocedat din pietele brailene. Aici a ajuns, nimeni nu stie cum si nici de unde, daca l-am mai crede pe primarul Simionescu, cel care ne-a asigurat in dese randuri ca nu stie cine a facut recomandarile pentru angajarile pe daiboj de la APT!

Daca angajarea Magdalenei Ilas s-a facut pe baza caramaderiei vanatoresti dintre Boboc si Ilas, atunci angajarea Melutei Dragut duce limpede catre stabi din PSD!

Comentarii

comentariu

About the Author