Published On: lun, Apr 4th, 2011

Deputatul PNL de Braila Diana Tusa, atacata de un deputat PDL

Share This
Tags

* deputatul PDL Dan-Radu Zatreanu isi aroga intaietatea in depunerea proiectului de lege privind privind instituirea datei de 24 Ianuarie ca zi de sarbatoare legala nelucratoare * acesta o acuza pe Tusa de gesturi „neelegante” si „necolegiale” si de „dezinformarea electoratului”

Dat fiind ca unii dintre parlamentarii de Braila vin din Paste-n Craciun in judet,  iar noi suntem totusi interesati sa sa aflam pentru ce iau banii ca deputati sau senatori, ii cautam in spatiul virtual, unde sunt mai usor de gasit decat in spatiul real. Cautand, asadar, pe internet, informatii mai proaspete despre deputatul PNL Diana Tusa, am aflat ca o recenta initiativa sa, pentru care a cerut public sprijinul parlamentarilor, a devenit motiv de controversa cu un parlamentar democrat-liberal.

Mai concret, potrivit http://www.comunicatedepresa.ro, deputatul Dan-Radu Zatreanu, vicelider al Grupului parlamentar al PDL, se declara a fi, de fapt, initiatorul proiectului de lege privind instituirea datei de 24 Ianuarie ca zi de sarbatoare legala nelucratoare. El considera ca deputatul Diana Tusa a avut un „sentiment de invidie si frustrare” ca proiectul intiat de ea pe aceeasi tema a fost respins si o acuza ca a recurs la gesturi „neelegante” si „necolegiale”, „dezinformandu-si, totodata si electoratul”:

Zilele trecute, presa a preluat spusele deputatei, prin care aceasta acuza PDL-ul ca i-ar fi furat initiativa legislativa sus mentionata, ori faptele sunt cu totul altele, dupa cum se poate constata accesand si site-ul Camerei Deputatilor.  Relativ in acelasi timp si Dan-Radu Zatreanu si Diana Tusa au depus un proiect de lege pe tema instituirii ca zi nelucratoare a zilei de 24 Ianuarie, cunoscuta in calendarul sarbatorilor nationale ca Mica Unire. Mai putin familiarizata sau mai putin documentata, Diana Tusa a depus proiectul sau de lege la Secretariatul Camerei Deputatilor si nu la Senat, care, in acest caz, se constituia in camera consultativa. In data de 1 februarie 2010, Senatul a primit proiectul de lege al deputatului Dan-Radu Zatreanu. Ulterior si proiectul depus de Diana Tusa a ajuns la Senat, primind un numar de inregistrare (L223) ulterior proiectului depus de Dan-Radu Zatreanu (L199). Cu toate acestea, in continuare, cele doua proiecte au mers cap la cap, atat Dan-Radu Zatreanu cat si Diana Tusa mergand impreuna la comisiile de munca si de cultura din Senat pentru a si le sustine. Senatul le-a admis pe amandoua prin procedura aprobarii tacite si ambele forme au fost trimise la Camera Deputatilor in aceeasi zi,  1 iulie 2010.  Aici, in Comisia de munca, in care majoritatea o detinea nou infiintata “uniune social-liberala” (socialista), s-a respins proiectul liberalei si s-a dat aviz favorabil proiectului propus de deputatul PDL, proiect care a fost zilele trecute prezentat in plenul Camerei Deputatilor, fapt care i-a provocat probabil Dianei Tusa un sentiment de invidie si frustrare, drept care a recurs la acest mod neelegant si necolegial, dezinformandu-si, totodata si electoratul. Cu toate acestea, deputatul Dan-Radu Zatreanu a fost de acord sa trimita la comisie proiectul, pentru a se inscrie si alti colegi, ca si coinitiatori, inclusiv Diana Tusa.  Pentru deputatul PDL nu conteaza daca este singur initiator sau impreuna cu alti colegi, ci aprobarea proiectului de lege este importanta, pentru ca, astfel, o MARE SARBATOARE A POPORULUI ROMAN, este recunoscuta in calendarul sarbatorilor nationale”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-