Published On: vin, Apr 8th, 2011

Damian, eternul invins, tolerat la masa invingatorilor

Share This
Tags

Consilierul municipal PSD Doru Damian traieste o adevarata drama personala, blocat, de ani de zile, intr-o cariera politica in care nu apuca mai mult de randul trei, desi are convingerea ca este o valoare de cel mai inalt nivel. Rand pe rand, si-a incercat norocul in diferite competitii electorale; in unele n-a fost lasat sa intre, fiindca erau altii care aveau sanse mai mari, in altele, a intrat si-a castigat, dat tot a pierdut, fiindca desi a iesit pe locul I, a plecat altcineva cu marele premiu si l-a lasat sedus de gandul mandatului si abandonat de sansa.

Frustrat pana peste poate, privind cum trec anii pe langa el, fara sa apuce macar un mandar de deputat, daca pe cel de primar n-a avut norocul sa-l agate, Damian asteapta din patru in patru ani sansa de a prinde si el o functie cu adevarat importanta, fiindca dupa j’demii de mandate de consilier municipal, sa ajungi tot consilier municipal e deja penibil. Initial, se consola cu ideea ca e tanar, ca el mai are timp si ca dupa ce se vor duce astia mai in varsta, va veni si timpul lui. Dupa vreo 12 ani de repetitie continua a acestei mantre politice, s-a uitat in jur si a vazut cum i-o iau inainte unii care sunt mult mai tineri, care n-au asteptat deloc si care, spre exemplu, n-au niciun mandat de consilier municipal la activ, dar au ajuns din prima vicepresedinte de Consiliu Judetean. Si cand se mai uita si la Alexandru Danaila, care abia a iesit din scoala (de partid) si e viceprimar, i se urca la cap…

Evident, daca-l intrebi, zice ca nu-l interesa asa ceva, ca locul II nu-i pentru el, dar stim cu totii ca vulpea, cand n-ajunge la struguri, zice ca sunt acri. Se considera, in intimitatea sa, un dizident, dar combate numai in gand, fiindca in prezenta sefilor politici, nu mai stie cum sa se faca util, cum sa-i citeze si sa le dea dreptate in ce spun.  

Ca si Viorel Balcan – care, insa, are la activ functii politice si administrative mult mai importante -, Doru Damian traieste de ani de zile cu convingerea secreta ca ar fi un foarte bun primar si ca ar fi ales cu majoritate confortabila. De unde si pana unde au cei doi aceste convingeri, n-avem idee si din fericire pentru ei, sunt sanse minime sa candideze la Primarie si sa constate ca n-au avut dreptate. Spre deosebire de Damian, insa, Balcan n-a exersat niciodata in PSD slugarnicia. Balcan s-a tras pe linie moarta si-a ramas acolo, pana si-a gasit o alta locomotiva si a parasit definitiv depoul, nu a facut 13-14 cu limba pe linia pe care o folosea seful, sub pretextul c-o lustruieste.   

Damian are senzatia ca el nu-i ca ceilalti consilieri, care asculta fara sa cracneasca deciziile de la partid si voteaza cum li se cere. El considera un gest de cutezanta si de verticalitate faptul ca, atunci cand se discutau proiecte controversate in Consiliul Local, iar indicatiile de la partid nu-i conveneau, se ridica inainte de momentul votului si iesea din sala, chipurile, la toaleta. Dupa aceea, Damian putea sa spuna cu fruntea sus in fata celor care-l intrebau, ca el n-a ridicat mana si n-a votat chestia aia. (Nu, ca avea mana ocupata cu altceva si daca o ridica, stropea de jur-imprejur!) Si nu-si supara nici sefii politici, ca nu poti sa-i reprosezi omului ca exact atunci i s-a umplut vezica si-a trebuit sa iasa, s-o goleasca…

Numai copiii folosesc asemenea pretexte penibile, ca sa scape de-o situatie inconfortabila, domnule consilier, barbatii adevarati gasesc alte iesiri din situatie! 

Spre deosebire de alti “dizidenti“ – daca putem sa numim asa pe cineva in PSD, la ora actuala -, Damian vrea sa fie si contra si in gratiile sefilor, in acelasi timp. Ceea ce le provoaca si sefilor si lui insusi, o mare greata.      

Comentarii

comentariu

About the Author

-