Published On: lun, Apr 18th, 2011

Concursul pentru ocuparea postului de manager la APT SA Braila trebuie anulat!

Share This
Tags

* directorul interimar Balan nu a putut raspunde la intrebarile Infobraila, pentru ca era la teatru * primarul Simionescu a cerut detalii pentru stabilirea exacta a celor intamplate * conducerea APT invoca o hotarare care reglementeaza activitatea institutiilor de cultura, nu a pietelor si targurilor

Circul facut de acolitii  mucosului presedinte al PNL Braila, Catalin Boboc, continua. Acuzati de Infobraila ca joaca teatru intr-o piesa regizata pe criterii politice, conducerea APT si distinsii membri ai AGA si CA considera ca trebuie sa dea cartile pe fata si sa recunoasca. Prin urmare, incompetentii care conduc destinele nou-infiintatei societati comerciale care are ca unic actionar banul si terenul public (cat a mai ramas din el dupa retrocedarile cel putin suspecte din epoca Cibu si Simionescu) au decis sa dea cartile pe fata si sa puna in chiar bibliografia temelor de management chiar “Regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a concursului de proiecte de management, Regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a evaluarii managementului, modelului-cadru al caietului de obiective, modelului-cadru al raportului de activitate, precum si modelului-cadru recomandat pentru contractele de management, pentru instituţiile publice de cultura”!

Cei care au intocmit documentele necesare concursului nu s-au sfiit sa treaca in bibliografie, chiar la primul punct al acesteia, “HG nr. 1301 / 2009 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management”, insa hotararea cu pricina, al carei descriere completa am prezentat-o mai sus. In chiar nota de fundamentare a hotararii se arata clar, la capitolul “descrierea situatiei: “În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.817 din 05.12.2008 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.189/2008 privind managementul instituţiilor de spectacole sau concerte, muzeelor şi colecţiilor publice, bibliotecilor şi aşezămintelor culturale de drept public. Necesitatea acestui act normativ s-a impus ca urmare a numeroaselor disfuncţionalităţi constatate în funcţionarea instituţiilor publice de cultură determinate, în principal, de reglementările insuficiente ale cadrului legal preexistent, instituit prin Ordonanţa Guvernului nr.26/2005 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.114/2006”.

Prin urmare, concursul de la SC APT SA are ca baza de pornire o hotarare care se refera in principal la instituiile de cultura, artistica, nicidecum a cartofului sau a morcovilor!

Incercand sa obtina o declaratie de la directorul interimar al APT SA, penelistul Costel Balan, reporterii Infobraila au primit de la acesta un sms cu textul: “Sunt la teatru!” Si primarul Aurel Simionescu s-a aratat mirat de utilizarea acestei hotarari si a cerut si primit o copie a acesteia pe mail, pentru studiu personal in vederea evaluarii muncii depuse pe bani publici a celor implicati in conducerea SC APT SA!

Nu ne asteptam ca Costel Balan sa miste in front, dar primarul Simionescu are din nou sansa de a arata ca stapaneste situatia. Din nefericire, pana la ora redactarii acestui articol, nici o masura nu fusese luata pentru clarificarea situatiei concursului de la “Piete”!

Aceasta-i HG 1301, dupa care se tine concursul!

Guvernul Romaniei

Hotararea 1301 din 28 octombrie 2009 (Hotararea 1301/2009)

pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a concursului de proiecte de management, Regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a evaluarii managementului, modelului-cadru al caietului de obiective, modelului-cadru al raportului de activitate, precum si modelului-cadru recomandat pentru contractele de management, pentru institutiile publice de cultura

Publicat in Monitorul Oficial 828 din 2 decembrie 2009 (M. Of. 828/2009) In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 49 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul institutiilor publice de cultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 269/2009,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. 1. -

(1) Se aproba Regulamentul-cadru de organizare si desfasurare a concursului de proiecte de management, prevazut in anexa nr. 1, Regulamentul-cadru de organizare si desfasurare a evaluarii managementului, prevazut in anexa nr. 2, modelul-cadru al caietului de obiective, prevazut in anexa nr. 3, modelul-cadru al raportului de activitate, prevazut in anexa nr. 4, modelul-cadru recomandat pentru contractele de management, prevazut in anexa nr. 5, pentru institutiile publice de cultura.

(2) Modelele reglementarilor prevazute la alin. (1) se adapteaza de catre autoritatile administratiei publice centrale sau locale care le elaboreaza, in conditiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul institutiilor publice de cultura, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 269/2009, in functie de specificul institutiei publice de cultura careia i se adreseaza.

Art. 2. – Anexele nr. 1-5 fac parte integranta din prezenta hotarare.

Art. 3. – La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, se abroga Hotararea Guvernului nr. 87/2006 privind aprobarea modelului Contractului de management pentru institutiile publice de cultura, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 108 din 3 februarie 2006.

PRIM-MINISTRU, EMIL BOC

Contrasemneaza: Ministrul culturii, cultelor si patrimoniului national, Theodor Paleologu; Viceprim-ministru, ministrul administratiei si internelor, interimar, Vasile Blaga

Comentarii

comentariu

About the Author