Published On: mie, Apr 13th, 2011

Cantec de lebada neagra din Botswana pentru ziarul portocaliu

Share This
Tags

Ce vor fi vrut sa demonstreze colegii nostri de la ziarul portocaliu nu am inteles. Am inteles insa ca nu suntem si nu vom dori niciodata sa devenim membri BRAT,  asociatie care spune ca auditeaza tirajele si mai spune si ca controlul (sic!) se realizeaza intre membri. Prin urmare, ei se auditeaza in grup, ba unii mai cu mot au ca reprezentant chiar pe seful grupului, proaspat concediat de o mare firma germana. Ce sa intelegi din faptul ca doi membri BRAT sunt clasati intr-o ordine a tirajelor si intr-alta a audientei?! Modul acesta de masura si control ni se pare cel putin dubios, motiv pentru care nu ne dorim sa fim de-ai lor, intre masuratori pe care noi nu le consideram tocmai morale.

Ca veni vorba de masuratori, tot colegii nostri portocalii se bat cu ea pe piept ca e mare, dar nu-i chiar asa. Spun ca un studiu recent de audienta ii dau pe ei pe locul intai. Doua probleme sunt aici. Unu: acum cinci luni (cand s-a incheiat studiul) erau pe locul intai. Doi: Ne bucuram sa stim ca astia portocalii au cate un cititor pentru fiecare pagina, pentru ca altfel nu le iese socoteala. Prin urmare, sa stiti ca toate scandalurile si bataile din oras sunt pentru ziarul portocaliu.

Tot baietii si fetele de la Fanta sau Mirinda, ca nu vreau sa le spun pedelisti si pedelizde, se lauda ca cititorii lor castiga enorm, lucru care ne face sa credem ca ori sunt pedelisti cititorii (aia de traiesc bine, nu?) ori studiile astea cam dau gres. Nu de alta, dar noi nu credem ca Infobraila este citit de mai multi cititori bogati decat saraci, asta daca ne luam dupa studii efectuate pe ziarul nostru, ca din astea avem si noi o gramada. Nu ar trebui sa vorbim de bani, pentru ca daca toti din jurul nostru umbla dupa profit, noi ne multumim doar sa existam doar ca sa oferim informatia (noi spunem ca de caliate si exclusiva, dar e loc de mai bine!). Nu avem nimic, absolut nimic, cu imbogatitii din preasa braileana. Nu ne este ciuda pe vacantele voastre din Corfu, pe vilele de la Lepsa sau barcile si masinile de lux. Am dori sa nu ne amestecati in ciorba voastra capitalista! Noi nu alergam dupa cifre si nu ne batem cu pumnul in piept pentru ele. Infobraila este al doilea site de politica din Romania, dar nu cred ca a vazut vreodata cineva ziarul nostru publicand o astfel de stire pana acum. Infobraila nu vinde ziare, nu vinde informatie cetatenilor. Le-o ofera gratuit, lasandu-le posibilitatea sa-si cumpere o paine. Noi tiparim mai multe ziare ca altii. Le distribuim gratis, in timp ce altii le vand. Noi nu ne batem cu cifrele voastre, pentru ca le-am depasit demult. Noi nu ne batem cu stirile voastre, pentru ca este evident ca ale noastre sunt mai bune si mai calde. Noi nu ne batem cu voi. Preferam sa o facem cu noi insine, ca sa aratam tuturor ca suntem mult mai buni ca voi!

Mi-ar fi placut sa ne limitam la cifre, dar daca tot suntem la ele, sa nu uitam ca avem de invatat de la colegii nostri o multime de lucruri. Cum ar fi sa conduci afacerile SAFI taman cand fondul se prabuseste si numai unii isi iau banii. Cum ar fi sa te angajeze cineva pe un pepsi si doua vodci si dupa aceea sa-l sapi sa-i iei locul. Cum ar fi ca cineva sa te roage sa-i angajezi o ruda ca s-o poata urmari pe nevasta-sa la serviciu. Si cum ar fi ca nevasta urmarita sa se planga ca urmaritorul si-o trage prin nu stiu ce apartamente din vecinatatea IMB.  Cum la fel de bine ar fi sa nu uiti de ce porti camasi cu maneca lunga si de ce te dai in vant dupa negrii din Botswana si dupa moneda lor nationala! (Infobraila)

Comentarii

comentariu

About the Author

-