Published On: Soare, Apr 10th, 2011

Braila are, de astazi, un Centru de Glaucom cu dotari de ultima generatie

Share This
Tags

 * acesta a fost inaugurat oficial, azi, la pranz, in cadrul Sectiei Oftalmologie a Spitalului Judetean * investitia, in valoare totala de peste 200.000 de euro, a adus in spital aparatura ultramoderna, cum nu se mai gaseste in aceasta parte a tarii 

Astazi a fost inaugurat la Spitalul Judetean din Braila noul Centru de Glaucom. Parte a Sectiei de Oftalmologie, Centrul Judetean de Glaucom este o investitie a Consiliului Judetean Braila, in valoare de peste 200.000 euro, iar aparatura este de ultima generatie. Astfel, pacientii pot beneficia aici de tomografii in coerenta optica,  tonometrie cu pahimetrie, laser YAG, compimetrie si ecografie oculara. In ceea ce priveste serviciile mediale oferite, acestea sunt: tomografie retiniana, tomografie nerv optic, masurare/corectie presiune intraoculara, tratament laser YAG, determinare camp vizual, ecografie oculara pol posterior, biometrie oculara.

Seful Sectiei Oftalmologie, dr. Alina Mihaela Neacsu, a declarat: “Centrul Judetean de Glaucom isi doreste 2 lucruri: sa evalueze bolnavii corect si precoce si se doreste a fi un centru de excelenta. Avem tot ce ne trebuie, pentru a diagnostica precoce, pentru a trata, a evalua si a urmari bolnavii nostri. Avem atat aparatura cat si disponibilitatea umana necesara, doctorii nostri sunt pregatiti, participa permanent la manifestari stiintifice de anvergura si ne putem desfasurare acativitatea in conditii foarte bune acum, la Braila”.

Presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a precizat ca va continua dotarea Sectiei de Oftalmologie: “Vom completa instrumentarul medical cu 13 truse, vom intra in licitatie cu instrumentarul medical al blocului operator, facem si 5 sali de operatie ultramoderne, ele sunt finantate in anul 2011. Noi dorim sa avem adresabilitate nu numai in judetul Braila, ci incercam sa ne intindem pe o raza putin mai mare, pentru a face si cercetare. Cercetarea la Centrul de Galucom se poate face, iar doctorii se pot apleca asupra fenomenelor din oftalmologie. Am vazut in Suedia ca medicii de acolo sunt foarte bine ancorati in ceea ce priveste cercetarea si ne-au primis ca daca suntem hotarati, pot sa primeasca 3 medici de-ai nostri la ei, sau pot sa vina ei aici, sa ne specializeze, nu neaparat pe oftalmologie”.

Managerul spitalului, Rodica Sin, a declarat, la randul sau, ca isi doreste ca acest Centru judetean sa devina unul regional, dat fiind ca aparatura de ultima generatie care se foloseste in Centrul de Glaucom de la Braila nu se mai gaseste nicaieri, in zona de est a tarii.

De dotarile amintite pot beneficia, in regim gratuit ( cu decontarea cheltuielilor de catre Casa de Asigurari),  pacientii care vin cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, dar si persoanele care doresc sa-si faca un astfel de control, contracost, indiferent ca sunt din Braila sau din alt judet al tarii.

Programarile se pot face fie direct la Spitalul Judetean, la cabinetul 1 al Sectiei de Oftalmologie, fie telefonic, la nr. 0239/692222, interior 2264. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-