Published On: mar, Apr 5th, 2011

Balcane, nu poti tu minti, cat putem noi dovedi!

Share This
Tags

Deputatul PDL de Braila Viorel Balcan a ridicat pe noi culmi zicala populara ca “politica e o curva”. In circa 20 de ani, de cand unii dintre noi lucreaza in presa, am vazut si am auzit multe, am constatat uneori pe propria piele perversitatea unor politicieni care una spun acum si alta, peste 10 minute, intr-o alta companie. Am vazut in politica locala curve notorii care se dadeau femei onorabile, spagarite dovedite cu acte care se dadeau incoruptibile, am auzit afemeiati care acuzau imoralitatea unor adversari politici, am auzit agramati care criticau discursul politic al altora, am vazut nevolnici tinuti sub papucul nevestei, care aveau pretentia sa conduca un judet, am vazut ipocriti si ipocrite care lingeau cu sarg unde au scuipat, numai sa mai prinda o bucata de ciolan, am auzit de ordinare care jurau stramb pe sanatatea propriului copil, am vazut mitocani cu functii care aveau pretentia sa li se inghita orice golanie, insa rar ne-a fost dat sa vedem manifestari degradante ca ale lui Viorel Balcan.

Am vorbit, de-a lungul ultimelor saptamani, despre presiunile repetate pe care le-a facut, pentru ca Infobraila sa fie data afara din sediul pe care-l ocupa ca si chirias. Am vorbit despre faptul ca ne-a cerut sa stam de vorba si ne-a asigurat ca nu are nimic cu noi, ca nu vrea sa ne faca niciun rau, ca, de fapt, Constantin Dumitriu este cel care  suceste si rasuceste lucrurile, inclusiv in demersurile contra noastra. Ne-a declarat prietenie vesnica, dupa care, imediat ce a iesit pe poarta noastra, a dat din nou telefon, cerand sa fim evacuati, desi stia ca proprietarul, ca de fiecare data, ne va spune iar ca s-au facut presiuni asupra lui. Probabil ca nu-i pasa lui Balcan ca vom afla, are impresia ca el e prea mare si noi prea mici.

Nu v-am spus, dar va spunem acum de limbajul execrabil, de birjar, cu care vorbeste in discutiile cu colegii sau cu alti politicieni despre ziaristii incomozi, care ii pun intrebari delicate sau despre cei pe care doar ii banuieste ca ar scrie unele articole.

Dar sa te cobori intr-atat, incat sa faci niste declaratii intr-o conferinta de presa, sa fii citat cu ceea ce ai zis si apoi, sa-i faci mincinosi pe ziaristii care au scris, este culmea tupeului! Sa stii ca ai fost auzit de mai multi jurnalisti, sa stii ca ai fost inregistrat audio si video si cu toate acestea, sa sustii, chiar si intr-o discutie privata, ca nu ai spus acele lucruri si ca presa minte, este peste putinta noastra de intelegere!

Ce ne deranjeaza cel mai tare este ca Balcan denigreaza in acest fel Infobraila in discutii cu diversi interlocutori, ne acuza de toate relele si se plange ca avem ceva cu el, sau pur si simplu ca mintim sfruntat in articolele care-l privesc, dar nu are curajul sa ne spuna asta in fata,  in timpul conferintelor de presa, de exemplu. Nu o face, pentru ca stie ca avem inregistrari pentru orice scriem despre PDL, in orice caz, avem inregistrari audio, daca nu si video, pentru toate informatiile “tari” pe care le publicam si cu siguranta avem inregistrari pentru toate citatele din articole. Nu de alta, dar cu asemenea politicieni, care nu au nici atata onoare cat sa recunoasca macar ceea ce spun public in conferintele de presa, este greu sa faci jurnalism.

Si ceea ce este cel mai jenant este atitudinea conducerii PDL Braila, in primul rand a presedintelui Constantin Dumitriu, care odata instalat in functie, a “pus piciorul in prag” si ne-a avertizat ca inregistreaza si el pe reportofon conferintele presa, ca sa aiba dovezi contra ziaristilor, daca acestia nu scriu corect ceea ce s-a intamplat la aceste intalniri. Altfel spus, pleca de la prezumtia de vinovatie si ne ameninta, voalat, ca daca scriem minciuni, ne va demasca. Stiti zicala “Hotilor, de hoti le e frica”?

Mai apoi, pentru ca s-a dovedit ca niciun ziarist nu-i cita incorect, dar le puneam intrebari care ii faceau pe ei sa spuna prostii, au incercat o noua metoda: filmarea ziaristilor care pun intrebari, direct din fata, ostentativ. Asa credea Dumitriu – care, desi ne declara razboi prin tot ce face, ne cere sistematic sa-l respectam si se intreaba ce avem cu el – ca o sa ne inchida gura.

Pana una-alta, de luni de zile, PDL Braila nu are niciun exemplu de ziarist brailean care a scris altceva decat s-a spus la conferintele de presa, iar daca uneori, comentariile presei nu le convin, nu este problema noastra, ci a lor. Asa incat de acum inainte, daca acuzati Infobraila ca scrie minciuni, spuneti-ne in fata, in conferintele de presa, ca sa va putem oferi dovezile inregistrate! Nu ne putem opri insa sa nu ne intrebam cata incredere pot avea alegatorii in asemenea oameni care ameninta si incearca sa intimideze prin toate metodele, uneori staliniste, presa locala, oameni care nu accepta ca cineva sa le arate ca mai si gresesc, care nu-si recunosc propriile declaratii publice.

Ce cuvant aveti dvs, domnule Balcan?! Cine mai are curajul sa stea de vorba cu tine, sa bata palma cu tine, sa te voteze pe tine, sa mai participe la o constructie politica alaturi de tine, cand n-ai doua vorbe laolalta?!

Comentarii

comentariu

About the Author

-