Published On: joi, Apr 14th, 2011

Apa livrata populatiei din municipiu anul trecut nu a intrunit, pentru toti parametrii, standardul de potabilitate

Share This
Tags

 * cel putin asa reiese dintr-un raport al primarului Aurel Simionescu

In anul 2010, apa livrata populatiei municipiului nu a intrunit, pentru toti parametrii, standardul de potabilitate. Este deductia logica ce se poate trage lecturand raportul primarului Aurel Simionescu, in care scrie, negru pe alb, sub semnatura proprie, ca apa livrata populatiei corespunde standardului de potabilitate pentru “majoritatea parametrilor” analizati. Altfel spus, apa nu corespunde standardului de potabilitate, pentru o minoritate a parametrilor analizati. Desi este la fel de logic ca interesul oricarui brailean care ar afla acest lucru ar fi sa afle care sunt parametrii la care apa nu s-a incadrat in parametrii standard, raportul primarului trece sub tacere aceste informatii si ofera doar date legate de investitiile care se vor face pentru imbunatatirea calitatii apei livrate populatiei: “Calitatea apei livrate in sistemul de alimentare cu apa corespunde standardului de potabilitate pentru majoritatea parametrilor analizati, atat din punct de vedere chimic, cat si microbiologic (valorile indicatorilor masurati au fost in limitele prevazute de STAS 1342/1991 si de Legea apei nr.458/2002).

Prin proiectul „Reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Braila”, se au in vedere lucrari de investitii pentru tot sistemul de apa si apa uzata de la nivelul municipiului, prin care sa se indeplineasca angajamentele asumate de Romania prin Tratatul de Aderare la U.E.

Concret, in cadrul acestui proiect, in valoare de 31.493.129 Euro, sunt programate  urmatoarele lucrari de investitii pentru municipiul Braila: *Sistem de alimentare cu apa * Captare – reabilitare (interventii pe partea de echipamente hidraulice) * Statii de tratare:

1. Chiscani – reabilitare;  2. Braila – conservare (reabilitarea presupune un cost prea ridicat), se pastreaza si se reabiliteaza instalatia de clorare * Rezervoare de înmagazinare:  1. Apollo – reabilitare rezervoare si realizare statie de clorare; 2 Statia de tratare Braila – reabilitare rezervor de 5.000 mc., reabilitare instalatie de clorare si conservare rezervoare de 1.000 mc * Statii de pompare:  1. Statie de pompare la sursa – reabilitare; 2. Statie pompare Chiscani, treapta I – reabilitare (echipare cu convertizor de frecventa). Pompele existente (2 +1) se vor pastra. Va fi pompata apa tratata  spre gospodaria de apa Braila (fosta statie de tratare); 3. Statie pompare Chiscani, treapta II – reabilitare; 4. Statie pompare Radu Negru – reabilitare. Va asigura debit si presiune pentru consumatorii din zona de sud a orasului; 5. Statie pompare Apollo – reabilitare. Va asigura debit si presiune pentru consumatorii din zona de nord a orasului; 6. Statia de pompare Braila – se pastreaza pompele. Va asigura debit si presiune necesara consumatorilor din zona centrala a orasului * Retea de distributie: reabilitare, extindere, bransamente noi, refaceri bransamente si inlocuire camine”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-