Published On: mie, Apr 27th, 2011

Anul trecut, Primaria Braila a obtinut fonduri de peste 25 milioane RON pentru reabilitarea unor cladiri cu potential turistic

Share This
Tags

* primarul Aurel Simionescu crede ca s-a facut tot ce era omeneste posibil, in acest domeniu

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, este de parere ca, in anul 2010, instituitia pe care o conduce “a fructificat toate oportunitatile pentru valorificarea potentialului turistic”, incluzand derularea unor actiuni de promovare, dar si reabilitarea cladirilor de patrimoniu. Intr-un raport prezentat consilierilor, edilul-sef arata ca “eforturile noastre s-au concretizat in 5 proiecte: „Reabilitarea Casei Memoriale Petre Stefanescu Goanga”, „Restaurarea si consolidarea cladirii Teatrului Maria Filotti Braila”, „Reabilitare Castel de Apa din Gradina Publica Braila”, „Reabilitare Hrube din Gradina Publica Braila” si „Braila, Cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi”. Daca primele 4 proiecte au ca obiect restaurare, reabilitare a unor obiective de patrimoniu cel de-al cincilea are ca obiect promovarea intregului potential turistic local, incluzand si 4 produse turistice: Centru istoric, Faleza Dunarii, Insula Mica a Brailei si traseul bisericilor. Suma totala atrasa pentru acest domeniu este de 25.475.491 lei.

In anul 2010 au fost depuse spre finantare 2 aplicatii: * Reabilitarea Casei Memoriale Petre Stefanescu Goanga, in suma de 1.596.678,66 lei * Restaurarea si consolidarea cladirii Teatrului Maria Filotti Braila, in suma de 16.878.812,90 lei.

Aplicatiile pentru lucrarile la Castelul din Gradina Publica si la Hrubele Brailei s-au materializat in anul 2010 prin elaborarea expertizei tehnice la prima si redactarea temei de proiectare, in cazul celei de a doua”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-