Published On: lun, Apr 4th, 2011

Adolescenta de 17 ani, cazuta de la o fereastra al Colegiului Murgoci

Share This
Tags

* fata a avut noroc cu carul, fiindca a aterizat pe o bucata de pamant, la cateva zeci de cetimetri de bordura de beton, care i-ar fi putut fi fatala * direcorul colegiului spune ca accidentul s-a intamplat intr-o pauza, dar rudele victimei au mari dubii

O adolescenta de 17 ani, T.M.,eleva a  Colegiului National “Gh. Munteanu Murgoci” din Braila, a trait astazi o experienta pe care n-o va uita toata viata. Fata poate spune ca s-a nascut a doua oara, pentru ca a scapat nu doar cu viata, dar si cu rani minore dintr-un accident care ar fi putut sa fie fatal.

Dupa prima ora de curs, elevii clasei a XI-a, profilul filologie,  au deschis geamul la una dintre ferestre, pentru a se aerisi clasa. Tanara T.M., care, dupa cum spun colegii, este o eleva eminenta, cu o medie generala peste 9 anul trecut, s-a asezat pe pervazul ferestrei, cu fata catre clasa si cu un caiet pe genunchi, ca sa citeasca. Colegele fetei sustin ca i-ar fi spus sa plece de la geam, fiindca este periculos, insa ea ar fi ignorat avertismentul si ar fi ramas pe pervaz.

Intr-un moment de neatentie, eleva s-a dezechilibrat si a cazut pe spate, in gol, de la circa 6 metri. Norocul ei a fost ca a aterizat pe o portiune de pamant si nu pe bordura de beton aflata in apropiere. Alertati de copii, profesorii s-au grabit in spatele cladirii, sa vada ce s-a intamplat cu fata. Ei au gasit-o constienta si aparent, fara  rani grave. O ambulanta sosita rapid la fata locului a preluat ranita si a transportat-o de urgenta la Spitalul Judetean.

“Totul s-a intamplat in pauza, dupa cum m-au spus elevii. Am intrebat-o si pe ea, am vorbit imediat cum am ajuns in spate, acolo unde a cazut. Era constienta, am putut vorbi cu ea si mi-a spus ca s-a dezechilibrat, statatea pe pervaz, citea un caiet si din cand a ridicat capul din caiet, a cazut”, a declarat Viorica Mosescu, directorul Colegiului.

“Pacienta in varsta de 17 ani, a fost adusa in Unitatea de Primire Urgente cu stare stabila hemodinamic, constienta, prezenta, prezinta o plaga in regiunea lombara dreapta si escoriatii pe antebratul drept”, a precizat dr. Antoaneta Ionita, sef UPU.  Zgarieturile de pe brat provin de la cioburile de sticla aflate in zona in care fata a cazut.

Inspectoratul Scolar face acum o ancheta in liceu, iar Politia a demarat si ea o ancheta in acest caz, pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Rudele tinerei au de gand sa depuna o plangere la Inspectoratul Scolar, pentru ca au dubii ca incidentul s-ar fi intamplat in pauza si nu in timpul unei ore, la care profesorul ar fi lipsit de la clasa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-