Published On: vin, Apr 1st, 2011

Acţiune de control la magazinele de vise

Share This
Tags

* au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 44.000 de lei

Ieri, 31 martie, sub coordonarea prefectului Brailei, echipe mixte – formate din poliţişti de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate, Serviciul de Investigare a Fraudelor, lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, inspectori vamali, comisari de la Garda Financiară, lucrători de la Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – au efectuat controale în locurile sau mediile în care se produc, comercializează, utilizează sau consumă produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii.

“Au fost verificate o întreprindere individuală şi 3 societăţi comerciale cu punct de lucru în municipiul Brăila, fiind aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 44.000 de lei, administratorilor a două societăţi comerciale, care nu au respectat mai multe prevederi legale. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 74 de pliculeţe cu conţinut de produse cu efecte psihoactive, în valoare de 165 de lei. Celelalte unităţi verificate aveau spaţiile închise ca urmare a măsurilor luate cu ocazia acţiunilor desfăşurate anterior.

La una dintre societăţile comerciale, echipa Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a propus suspendarea temporară a activităţii, pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu, iar echipa Gărzii Financiare Brăila a aplicat două sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 14.000 de lei. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au constatat abateri de la normele legale în vigoare şi au aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 de lei, iar echipa de la Direcţia de Sănătate Publică a recomandat interzicerea fumatului în interiorul unităţii, urmând a dispune măsuri contravenţionale.

La cealaltă societate comercială, pentru neregulile constatate, administratorul societăţii a fost invitat în ziua de 4 aprilie a.c. la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, urmând a se dispune măsurile legale, comisarii de la Garda Financiară au aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 de lei, iar reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală au aplicat o sancţiune contravenţională, în cuantum de 10.000 de lei. Echipa Direcţiei de Sănătate Publică a propus şi urmează să ia decizia de suspendare a activităţii acestei societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-