Published On: joi, Apr 28th, 2011

„Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”

Share This
Tags

* este genericul unei campanii de colectare  a deseurilor organizate la Braila de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec * cetatenii care vor aduce aparatura electrica sau electrocasnica defecta sau uzata vor participa la o tombola cu premii consistente

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu Primaria municipiului Braila organizeaza, in ziua de 7 mai, o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Mai concret, sambata 7 mai, la ora 10, in municipiul Braila se vor deschide mai multe puncte provizorii de colectare a cestui tip de deseuri, care vor functiona pana la ora 17.00.

Locatiile punctelor provizorii de colectare sunt: *Calea Galati, parcare stadion * Calea Galati, parcare bloc Turn * Bariera Calarasilor * Str. Pietatii, complex Mic-spital * Cartier Obor, complex Dinamo * Sos. Buzaului, intersectie cu sos. Nationala Veche * Sos. Vizirului, intersectie cu str. Mecanizatorilor * Pta. Independentei, platou Primarie.

Pentru colectarea gratuita de la domiciliu, in cazul echipamentelor electrice sau electronice voluminoase, cetatenii din municipiu pot apela numarul de telefon 0732.627.179, incepand de luni 2 mai pana sambata 7 mai 2011, intre orele 8.00-15.00.

Toti deponentii din Braila  vor putea participa la o tombola cu premii oferite de Candy si Philips care constau in 5 x combina frigorifica, 15 x cuptor cu microunde si 10 x Micro Hi-Fi System. Tragerea la sorti si premierea voluntarilor vor avea loc la Primaria Municipiului Braila, sambata 7 mai 2011, ora 19.00.

Detalii suplimentare despre programul campaniei de mediu pot fi consultate pe www.rorec.ro.

„In anul 2010, campania a inregistrat la nivel national rezultate apreciate ca fiind pozitive atat de catre cetateni, cat si de autoritatile locale: 40 de actiuni in 200 de localitati, la care care au participat peste 11.500 de deponenti, ce au predat spre reciclare circa 19.000 de echipamente vechi. Toate acestea inseamna aproximativ 244.000 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice ce au luat calea reciclarii conformstandardelor europene de mediu.

Anul acesta in prima luna de campanie, in care s-au desfasurat 33 de actiuni in 20 de judete, Asociatia RoRec a colectat deja 160 de  tone DEEE. Campania “Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” va include actiuni de promovare a voluntariatului ecologic si de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Autoritatile locale, mediul de afaceri si societatea civila vor fi implicate, ca si pana acum, in demersul pentru o Romanie lipsita de echipamente electrice si electronice vechi, depasite ori nefunctionale”, se arata intr-un comunicat de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author

-