Published On: joi, Apr 7th, 2011

“Nu stiu ca ar exista o situatie exploziva la Teatrul Maria Filotti”

Share This
Tags

* o spune primarul municipiului, Aurel Simionescu acesta admite, insa, ca exista nemultumiri ale actorilor, legate de directorul Mircea Bodolan, care “este intr-o formula mai colerica”

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a primit, in ultima perioada, mai multe reclamatii din partea unora dintre actorii teatrului “Maria Filotti”, care se plang de modul in care sunt tratati de directorul Mircea Bodolan. Simionescu a explicat  astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca au venit la el cativa dintre actori, “care mi-au spus o serie intreaga de lucruri vizavi de ce ar fi mai bine, ce n-ar fi  bine in toata povestea asta. Eu am avut de doua ori discutii cu toti actorii, sunt si prost platiti si va dati seama ca asta nu creaza nicio bucurie cuiva”. Edilul-sef a precizat insa ca actorii nu au avut cu totii o pozitie unitara, ci sunt si ei dezbinati, cand e vorba despre directorul Mircea Bodolan.

In orice caz, Simionescu este de parere ca e mult spus ca ar fi vorba despre o “atmosfera conflictuala” la teatru, cum au numit-o ziaristii: “Nu as numi-o atmosfera conflictuala, dar am avut o discutie si cu domnul director Bodolan si cu unii dintre salariati care au venit la mine,  eu le-am cerut sa faca ce trebuie facut pentru ca teatrul sa-si indeplineasca menirea, pentru ca teatrul sa produca spectacole la care sa vina spectatori, pentru ca teatrul sa produca spectacole cu care sa poata castiga diverse premii. Sigur ca mie mi se spune – si cred – ca domnul Bodolan este mai tumultuos, asa, intr-o formula din aceasta mai colerica, sa spunem asa, dar cunosc si persoane mai colerice, nu-i problema asta. Eu cred ca trebuie sa ne judecam pe fiecare dintre noi si sa gasim formula de lucru. Eu spun intotdeauna ca nu trebuie sa ne iubim, trebuie sa lucram impreuna in formula in care suntem la o institutie oarecare si asta nu se poate face decat intelegandu-ne unii pe altii, incercand sa folosim un limbaj adecvat. Pe de o parte, teatrul trebuie condus ca o institutie care are niste obligatii atat din punct de vedere artistic, cat si din punct de vedere financiar, managerial, iar pe de alta parte, acolo sunt oameni deosebiti, cu o anumita sensibilitate, oameni care toata viata au fost participanti la un act  artistic si trebuie intelesi si ei nu ca niste simpli functionari, care trebuie sa execute anumite ordine. Lucrurile sunt mai sensibile si dintr-o parte si din alta”.

Simionescu a mai spus ca, “in diverse momente”, i-a spus lui Bodolan “despre nemultumirile la care ajung la urechile mele si i-am cerut sa fie mai maleabil, ca sa spun asa si mai deschis la anumite solicitari, care chiar daca ni se par noua mai deosebite, trebuie sa incercam sa le rezolvam”. Edilul – sef a comentat ca a fost multi ani “conducator de oameni” si niciodata nu a refuzat un subordonat, cand acesta i-a cerut o zi sau mai multe libere, pentru a-si rezolva diverse probleme personale.

La comentariile ziaristilor ca situatia poate deveni exploziva, dat fiind ca directorul Bodolan a intrat in conflict deschis cu angajatii teatrului si ca acesta se lauda ca are sustinere la Bucuresti, primarul a declarat ca el unul, nu stie de nicio sustinere si cu certitudine Bodolan nu se refera la sustinerea sa, dat fiind ca actualul director nu a fost candidatul sau favorit: “Nu stiu, la mine nu au ajuns astfel de informatii. Am auzit si povestea asta, ca e sustinut  de nu stiu cine de la Bucuresti, de la PSD, am auzit si de povestea cu domnul Duvaz, dar la mine nu a venit niciodata cineva de la Bucuresti sa-mi spuna “vezi ca…”, deci n-a fost o discutie din asta si la momentul acela, cand a fost concursul, eu v-am spus ca daca era vorba de optiunea mea personala, optiunea mea personala era alta, dar a fost un concurs, a fost o notare si asta este situatia”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-