Published On: lun, Apr 11th, 2011

“Noi suntem obisnuiti sa protestam; indiferent ce reforma e, noi protestam de la inceput!”

Share This
Tags

* este opinia senatorului UNPR Constantin Cibu

Senatorul UNPR de Braila Constantin Cibu are senzatia ca romanii exagereaza in organizarea de proteste pentru orice lucru care nu le convine, fie el important sau nu. Mai mult, lui Cibu i se pare ca de cand cu democratia, romanii protesteaza impotriva unor acte normative sau decizii guvernamentale chiar si fara sa inteleaga exact despre ce este vorba in ele, ceea ce este de-a dreptul anormal. Senatorul a explicat ca, in opinia sa, nici macar protestele publice care au fost organizate dupa ce un tanar maghiar care l-a spanzurat, simbolic, pe Avram Iancu, in centrul orasului Miercurea Ciuc, nu prea isi aveau rostul.

Desi este nascut la Alba Iulia si teoretic, ar fi firesc sa aiba sensibilitati legate de simbolurile romanesti precum cel numit “Craisorul muntilor”, Cibu a invatat ca in politica, e preferabil sa incerci sa fructifici prilejurile de disputa si sa transformi jignirea in profit. Ca atare, ca parlamentar roman, Cibu nu a simtit niciun moment nevoia de a protesta sau a reprosa ceva UDMR, pentru faptul ca o papusa de paie cu numele Avram Iancu a fost spanzurata in piata publica de un extremist maghiar, care era si functionar public:

“Noi suntem obisnuiti sa protestam; indiferent ce reforma e, noi protestam de la inceput, daca-i buna sau nu-i buna. Asta-i pozitia opozitiei si antreneaza foarte multi oameni in treaba asta. Orice s-a facut, noi am protestat, am protestat si cu pensiile militarilor, s-a dovedit pana la urma ca n-au avut decat de castigat, cu cateva exceptii. Dar am facut un tambalau peste tot, incredibil.

Interesul national este altul, nu este cel de a provoca dezordine si circ in toata tara, pentru orice. Nu mi se pare ciudat sa o spun si eu in 2011, chiar daca o spunea si Ceausescu in ‘89, asta este. E un gest deplasat acela al maghiarului care a spanzurat o papusa cu numele Avram Iancu, dar o declaratie a Parlamentului nu se impunea la timpul respectiv, intelegi, fara sa treaca prin comisii juridice, fara sa discutam. Pana la urma, politica externa e apanajul presedintelui tarii si a Ministerului de Externe; ei sunt cei care trebuie sa dea raspunsuri la orice actiune a unui stat vecin sau nevecin”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-