Published On: vin, Apr 8th, 2011

“Inconstienta acelor care hranesc acele animale si le protejeaza, neluand masuri”, obliga autoritatile sa ajunga la masuri extreme

Share This
Tags

 * formularea, usor confuza, ii apartine consilierului municipal PSD Doru Damian * el nu este de acord cu eutanasierea cainilor, dar nici n-are idee care ar fi solutia pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan

Consilierul municipal PSD Doru Damian este de parere ca, la ora actuala, autoritatile locale fac tot ce pot, pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari. El a declarat astazi, intr-o conferinta de presa, ca solutia acestei probleme consta in castrarea si crotalierea patrupedelor, nu in eutanasierea lor: “In ceea ce ma priveste, acum, autoritatile locale fac toate demersurile necesare ca sa nu se intample acest lucru, sa nu eutanasiem animalele, ci sa se faca serviciile de specialitate, sa castreze cainii, sa-i crotalieze. Cred ca asta este solutia reala”.

Intrebat daca i se pare intr-adevar o solutie reala sa lasi cainii pe strada, fie ei si sterilizati si crotaliati, Damian si-a mai nuantat raspunsul: “Nu sa-i lasi pe strada, ei ar trebui sa…nu stiu, urmeaza sa se  dea in functiune un stabiliment pentru caini la Unirea, urmeaza sa … iar cetatenii care si-i doresc foarte tare ii pot adopta din aceste spatii, asta  cred ca este solutia”.

Atentionat ca realitatea ultimelor 2 decenii a aratat ca iubitorii de animale nu adopta atat de multi caini, cati sunt pe strazile Brailei si in padocurile existente nu incap decat vreo 10% din cainii care sunt pe strazi, asadar, aceasta nu este nicidecum o solutie realista, Damian s-a enervat: “Solutia radicala, ca aceea pe care cred ca incercati s-o induceti prin intrebarea dvs nu cred ca se poate! Este vorba de inconstienta acelor care hranesc acele animale si le protejeaza, neluand masuri, ca sunt destui inconstienti in Braila care fac treaba asta, in loc sa se duca cu el la medicul veterinar, daca tot iubeste, afirma ca iubeste acel animal, trebuie sa-l si protejeze! Pentru ca daca il lasa pe strada si-i da de doua ori sa manace la piciorul blocului nu se intampla niciodata nimic bun si de-asta si autoritatile vor fi obligate sa apeleze la masurile extreme. De fapt, acesti neiubitori de animale, pentru ca cei care hranesc animalele la coltul blocului, dupa parerea mea, nu iubesc aceste animale, sunt cei care determina aceste masuri extreme. In momentul in care vom avea un act normativ care sa reglementeze cu adevarat aceasta situatie, autoritatile locale nu vor mai putea sa dea din colt in colt, ci pur si simplu sa treaca la aplicarea legii. Asteptam legea si vedem ce putem sa facem dupa aia. Solutia este una de compromis, asta am spus-o dintotdeauna. Acele animale care sunt bolnave, care sunt violente, care musca oamenii pot fi eutanasiate. Nu exista o solutie extrema, nu! Solutiile sunt multe, sunt solutii de… am exprimat mai devreme, dar vad ca insisti pe o chestiune care nu este reglementata la ora asta!”, si-a finalizat Damian, in pragul apoplexiei, raspunsul.

Comentarii

comentariu

About the Author

-