Published On: sâm, Apr 2nd, 2011

“In organizatia PDL Braila exista unitate, exista echipa”

Share This
Tags

* anuntul, de-a dreptul penibil, despre pretinsa “unitate” din PDL Braila si pretinsa “echipa” democrat-liberala, a fost facut intr-o conferinta de presa, de presedintele organizatiei municipale, Viorel Balcan

“Avem echipa, avem valoare, pe noi nici in c..ot nu ne doare!” – este refrenul pe care ni-l canta, in ultima perioada, obsesiv, liderii PDL Braila, in timpul si in afara conferintelor de presa ale partidului. Noi, presa locala, le spunem, de fiecare data, sa se duca sa cante la alta masa, ca n-am venit cu pluta pe Dunare si nici daca ne filmeaza  Mauru in prim-plan, gata sa ne reclame ca am ras de ce zice el, tot nu ne putem retine hohotele, cand auzim o asemenea vrajeala de doi lei.

In conditiile in care pana si Titiu original, cel de Braila, stie ca la PDL, gasca lui Piticu (responsabil cu presiunile pentru evacuarea ziaristilor incomozi) si gasca lui Titiu Tuciuriu de Galati (responsabil cu reclamarea si filmarea  ziaristilor incomozi in timpul conferintelor de presa, motiv pentru care, mai nou, ii mai spunem si Titiu Filmagiu) sunt la cutite si-si dau la gioale si se reclama la Bucuresti pe rupte, chestia cu “unitatea” ne face sa radem cu gura pana la urechi. Nu de alta, dar asa unitate imprastiata n-am vazut de cand suntem (in presa). A propos de unitate, Piticule, Titiu Filmagiu ne-a cerut inregistrarea aia audio despre care tot scriem, cea cu discutia mai lunga, in care, printre altele, ziceai ca era poreclit Titi Mincinosu, ca s-o duca la Bucuresti, sa te reclame si pe tine la sefii politici – ca in ultima vreme, pare ca numai cu asta se ocupa -, dar nu i-o dam, de-ai dracu’, ca nu vrem sa-l ajutam sa te infunde. Intre tine si el, te preferam pe tine, ca esti de-al nostru, brailean.   

Dupa parerea noastra, sigurul lucru pe care il au in comun Titiu Filmagiu si Piticu evacuator este atitudinea ostila fata de presa care indrazneste sa ii critice si sa arate realitatea din organizatia lor; doar metodele de intimidare si presiunile pe care le fac sunt diverse, ca fiecare lucreaza dupa cum il duce capul. Piticu ala micu crede ca daca ne da afara din sediul pe care-l ocupam cu chirie, ramanem pe drumuri si nu mai putem scrie, desi e la mintea cocosului ca ne putem muta oricand in alta parte, ca sunt destule cladiri in Braila, n-avem nevoie sa stam closca pe cuibar, ca sa redactam niste texte.

Si daca tot veni vorba de evacuari, precizam ca e a doua oara, de cand ne-am infiintat, cand se fac presiuni pentru evacuarea noastra, numai ca prima data, proprietarul, Fusea, a cedat din prima, ca se punea problema ca trebuia sa manance si gura lui ceva (mai consistent). Nu-i vorba, ca si noi am inchiriat biroul acolo la misto, in ideea ca poate ne surade norocul si cand mai vin politicienii cu banii in sacosa, poate gresesc etajul si nimeresc la noi. N-am avut noroc, au nimerit unde trebuia…

Ei, a doua oara, proprietarul a fost mai rezistent, ca lui nu-i puteau inchide atat de usor bucataria, dar ne e noua mila ca se-mbolnaveste de stres, fiindca ne-a marturisit ca-l ia cu ameteala cand vede ca iar il suna Balcan evacuatorul, asa ca ne mutam de bunavoie si nesiliti de nimeni, sa nu-l avem pe constiinta.

Revenind la unitatea din PDL, ascultati-l pe Piticu cum a glasuit la ultima conferinta de presa si cruciti-va: “In organizatia PDL Braila exista unitate, exista echipa, indiferent de comentariile care se fac in presa sau in barfele si susanalele la colt de strada. Exista echipa, exista teama adversarilor politici de aceasta echipa si vreau sa va spun ca eu sunt un om cu experienta politica, am experienta in politica si va pot spune de pe acum ca avem sanse sa luam atat Primaria municipiului Braila, cat si presedintia Consiliului Judetean, dar asta numai si numai cu munca in echipa si sigur, mizam si pe un vot negativ fata de cei doi actuali responsabili ai administratiei locale si judetene. Pe scurt, asa stau lucrurile si am convingerea de de acum incolo veti vedea o cu totul si cu totul alta fata a conducerii organizatiei PDL, cat si a colegilor de partid din Braila”.

Piticule, scoala-te, ca treaz banuim ca nu mai esti la ora asta! Punem pariu cu tine ca nu castigati nici presedintia Consiliului Judetean, nici Primaria? Daca pierdem noi, ne mutam intr-un alt sediu, ca stim ca asta e placerea ta maxima; daca pierzi tu, ii platesti Conciviei contravaloarea lucrarilor facute acum cativa ani la fundatia casei tale?

Cat despre “noua fata” a organizatiei PDL Braila, drept sa spunem, ne-am saturat de fetele voastre ca de mere acre, n-am putea sa vedem alte fete, nu alta fata? Si asta, mai devreme de vara lui 2012, ca dupa aceea, problema se rezolva de la sine, cand se vor vedea rezultatele la alegeri …

Comentarii

comentariu

About the Author

-