Published On: sâm, Apr 2nd, 2011

“Guvernul Boc care taie tot” nu se dezmite

Share This
Tags

* este comentariul senatorului PSD de Braila Ion Rotaru, referitor la decizia de plafonare a salariilor profesorilor, pana la finele anului

Senatorul PSD de Braila Ion Rotaru este de parere ca strategiile Guvernului Boc privind dezvoltarea invatamantului sunt de-a dreptul catastrofale. Rotaru isi argumenteaza opinia, in acest sens, cu cea mai recenta decizie a Executivului, privind plafonarea salariilor profesorilor, pana la finele anului. Mai exact, este vorba despre un act normativ prin care Guvernul impiedica, pur si simplu, aplicarea unor hotarari judecatoresti definitive si revocabile, care vizeaza majorarea salariilor profesorilor, din simplul motiv ca Guvernul nu are banii necesari sa suporte aceste majorari.

“Guvernul Boc care taie tot e in aceeasi linie si de acesta data, probabil ca de Educatie nu mai e nevoie in Romania. Vedeam recent un comentariu al unei agentii de presa, care vorbea despre declaratia unui oficial sud-coreean, care numea dascalii “constructorii poporului coreean”. Daca noi nu suntem in stare sa intelegem si sa percepem ca investitia in Educatie, in ansamblu, este o nevoie imperioasa si reprezinta o prioritate – si cand spun asta, ma refer si la salariile profesorilor si la tot ce inseamna provesul de invatamant -,  inseamna ca drumul Romaniei este un drum inchis. Este un drum care se blocheaza undeva si Romania nu mai are perspectiva sa progreseze, pentru ca nu mai venim cu nimic din spate, nu mai avem criterii de etica, de morala, nu mai avem principii, nu mai avem modele, nu mai avem nimic si nu facem nimic nici cu Educatia. Hai sa taiem salariile profesorilor, sa le plafonam, daca se poate, sa-i determinam sa plece pe toti cei care nu mai au alternativa si atunci ne mai punem intrebare de ce are probleme Romania. Pentru ca pana la urma, daca problema banilor o intelegi la un moment sau altul, strategiile care sunt in ceea ce priveste dezvoltarea si perspectivele invatamantului sunt catastrofale”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-