Published On: joi, Apr 7th, 2011

“Daca populatia, majoritar, are o astfel de optiune, de eutanasiere a cainilor maidanezi, vom face ce vrea populatia”

Share This
Tags

* este declaratia primarului municipiului, Aurel Simionescu  * daca noua legislatie va lasa la latitudinea autoritatilor locale decizia de a euthanasia sau nu maidanezii, Simionescu are de gand sa faca o consultare a populatiei si sa decida dupa cum se pronunta majoritatea

Primarul Aurel Simionescu, nu este dispus sa comenteze, deocamdata, prea mult, pe tema prevederilor viitoarei legii privind eutanasierea maidanezilor. El spune ca desi Comisia de Administratie din Camera Deputatilor si-a dat zilele trecute acordul pentru procedura eutanasierii, decizia finala va fi luata in plenul Camerei si ar putea fi cu totul alta decat ceea din comisie.

Comisia pentru Administratie a adoptat, marţi, cu amendamente, proiectul de lege privind cainii fara stapan, stabilind ca animalele vor fi tinute 30 de zile in adaposturi, dupa care autoritatile locale vor decide ce fac cu acestea – le vor steriliza si le vor da drumul din nou pe strada, sau le vor eutanasia. Simionescu este constient ca, daca legea va fi aprobata in aceasta forma, guvernantii arunca responsabilitatea luarii deciziei fatale pe umerii primariilor, care vor fi supuse, pe de o parte, presiunilor celor care nu vor sa mai riste sa fie atacati de caini pe strada, iar pe de alta, din partea iubitorilor de animale. 

“Este o discutie la Camera Deputatilor, o sa vedem in momentul in care apare legea ce se va intampla. Astept sa se dea legea respectiva, dar trebuie sa vedem, daca ea va fi aprobata, pentru ca sunt foarte multe presiuni si probabil ca chiar daca va fi aprobata, va fi una din aceasta care va fi sublima, dar nu va spune nimic”.

Intrebat fiind daca va avea curajul sa dea dispozitia de eutanasiere a cainilor, in conditiile in care legea ii va permite acest lucru, stiind totusi ca va fi tinta atacurilor furibunde ale asociatiilor de protectie a animalelor, Simionescu a spus: “Eu am avut o discutie de genul acesta, ce sa facem si vom vedea prevederile legii si vom face o formula de consultare a populatiei. Nu stiu daca referendum, fiindca insemna o cheltuiala foarte mare, dar un anumit tip de sondaj, o anumita formula de a solutiona acest lucru. Oricum si astazi exista o prevedere in care cainii care sunt bolnavi, batrani si periculosi pot fi eutanasiati. Eu cred ca aceasta este formula care va ramane. Nu cred ca va fi o alta formula. Daca populatia, majoritar, are o astfel de optiune, de eutanasiere a cainilor maidanezi, vom face ce vrea populatia”.

Edilul-sef admite ca, in acest caz, se asteapta sa fie dat in judecata de diferite asociatii de protectia animalelor, pentru ca stie de experienta fostului primar Constantin Cibu, care, desi si-a incheiat mandatul in 2008, inca mai are un proces de acest gen.   

Comentarii

comentariu

About the Author

-