Published On: mie, Apr 20th, 2011

“Daca actorii de la teatru nu mai doresc sa aiba un anumit director, trebuie sa-i lasi pe ei, in interior, sa decida cum e mai bine”

Share This
Tags

* este parerea presedintelui PDL Braila, Constantin Dumitriu

Presedintele PDL de Braila, Constantin Dumitriu, crede ca nu este de dorit interventia primarului municipiului in conflictul dintre actorii teatrului “Maria Filotti” si directorul Mircea Bodolan. Dumitriu este de parere ca actorii trebuie lasati sa-si rezolve singuri diferendul cu directorul si daca vor sa-l schimbe, n-au decat sa o faca: “Eu pot sa vorbesc numai despre ceea ce am citit in presa  in legatura cu teatrul. Consider ca orice implicare a administratiei publice locale in actul cultural – vorbesc de o implicare brusca si dura – nu aduce decat dezavantaje actului cultural in urbea noastra. Daca actorii de la teatru nu mai doresc sa aiba un anumit director, dupa parerea mea, trebuie sa-i lasi pe ei, in interior, sa decida cum e mai bine, pentru ca deageaba tu vii sa numesti un manager, daca in interior lucrurile nu se misca intr-o directie pozitiva. Adica nu poti sa faci spectacole de teatru cu managerul”. La noi, la Braila, se poate, dovada, spectacolul sustinut de Bodolan, alaturi de Mircea Vintila si Mircea Baniciu, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului…

Atentionat ca actorii nu au posibilitatea legala de a schimba directorul, indiferent ca acesta le convine sau nu, Dumitriu a raspuns: “Nu, dar moral au …” .

Informat ca nu este vorba numai despre conflictul dintre actori si director, ci si de faptul ca Bodolan, printre altele, a daramat niste pereti din cladirea teatrului, care este de patrimoniu, liderul democrat-liberal a comentat ca acesta trebuie sa raspunda pentru asa ceva, iar primarul trebuie sa ia masuri.

“Eu nu stiu acum daca managerul de la teatru este si membru de partid, ar fi foarte grav daca ar fi si membru de partid”, a mai spus Dumitriu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-