Published On: vin, Apr 22nd, 2011

“Cred ca reusim sa facem Spitalul Judetean o unitate de categoria I, fara comasari”

Share This
Tags

 

 * este declaratia presedintelui CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu * pentru a reusi acest lucru, este nevoie de infiintarea unui cabinet de pneumoftiziologie, a unui laborator propriu de analize si se va incheia un protocol de colaborare cu Facultatea de Medicina din Galati

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, crede ca va putea incadra Spitalul Judetean Braila la categoria I, pe actualele norme emise de Ministerul Sanatatii, fara sa faca o comasare a spitalelor locale. Solutia vizeaza infiintarea unor “cabinete” pe specialitatile care inca nu se regasesc la ora aceasta in spital, precum si a unui laborator, toate, dotate cu aparatura moderna. In plus, pentru a indeplini si cerinta legata de colaborarea cu o institutie de invatamant superior medical, CJ a batut palma cu Facultatea de Medicina din Galati.

“Au aparut normele privind acreditarea spitalelor zilele trecute. Noi am avut o discutie cu doamna Sin, directorul Spitalului Judetean, iar tinta noastra este sa ajungem la categoria I, deoarece se pare ca sunt diferente de 35-40% ca plata, pentru acelasi serviciu, functie de categoria spitalului. Am avut o discutie si cu domnul primar si cu domnul senator Rotaru, am hotarat sa facem front comun si sa incercam sa ne acreditam cu Spitalul Judetean la categoria I. Din ce mi s-a spus, ca sa fim acreditati la aceasta categorie trebuie sa infiintam un laborator in paralel cu cel de la Medcenter, ca asa este cerinta in norme, trebuie sa infiintam un cabinet de Pneumoftiziologie, pentru ca nu avem in cadrul Spitalului Judetean, avem in schimb cabinet de Psihiatrie, avem cabinet de Obstetrica Ginecologie si cea mai importanta este acum dotarea spitalului, este o cerinta fundamentala. Noi am facut si facem in continuare investitiile necesare la Spitalul Judetean si ne putem duce pana la 30 decembrie cu un plan de conformitate, pentru a indeplini toate conditiile impuse de reglementarile legale. Eu cred ca avem o sansa reala pentru a fi acreditati in categoria I, cu un protocol de colaborare cu Facultatea de Medicina din Galati, pe 2 sectii, endocrinologie si chimioterapie. Astazi, asa cum arata lucrurile, nu cred ca este nevoie de comasari. Cred ca reusim sa facem Spitalul Judetean de categoria I fara comasari, pe normele care sunt in vigoare la aceasta data”, a spus Stancu.

Presedintele Consiliului Judetean a mai declarat ca se va lucra si pe balneologie, in ideea de a fructifica potentialul statiunii Lacu Sarat, dar si a lacului de la Movila Miresii si  a precizat ca sunt mai multe firme dormice sa investeasca in acest domeniu. Stanmcu a mai comentat ca Lacu Sarat are mai multe laturi, unde se pot amenaja diverse facilitati : “Lacu Sarat are mai multe laturi si daca Inalt Presfintia Sa Casian a atacat partea din… e cu spatele la soare, ca sa spun asa, sunt unii care vor sa stea cu fata la soare, probabil”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-