Published On: joi, Apr 21st, 2011

“Braila si Galatiul au foarte multe proiecte impreuna, dar pana acum, nu s-a intamplat niciunul!”

Share This
Tags

 * este nemultumirea primarului Brailei, Aurel Simionescu, legata de potentialul irosit al relatiilor dintre cele doua orase si judete

Autoritatile brailene si galatene s-au intalnit recent intr-o noua runda de discutii, pe tema colaborarii in interes reciproc si a dezvoltarii unui parteneriat strategic. Discutiile au avut loc cu participarea unor reprezentanti olandezi care, in final, isi vor spune parerea cu privire la modalitatea cea mai buna de colaborare, pentru dezvoltarea zonei Braila-Galati.

Primarul Brailei, Aurel Simionescu, este de parere ca oficialii celor doua judete trebuie sa se concentreze pe lucrurile care ii pot uni si nu pe cele care constituie motive de controversa de ani de zile: “Grupul de lucru constituit din reprezentati ai Guvernului olandez, Ministerului Dezvoltarii si cele doua judete, Braila si Galati, a discutat din nou despre ceea ce numim dezvoltarea zonei Braila- Galati. Au fost prezentate o serie intreaga de documente, de elemente de viziune. A fost a treia intalnire de acest gen, noi am furnizat datele necesare, ei au venit cu o serie de idei despre modul in care vad dezvoltarea acestei zone. Noi, reprezentantii Brailei, am prezentat propunerile noastre, care vin din strategia pe care o avem fiecare in legatura cu dezvoltarea zonei si cred eu ca au fost doua zile interesante. Urmeaza ca in luna iunie sa mai avem o intalnire si in octombrie, intalnirea finala, cu prezentarea strategiei zonale. Ceea ce am subliniat noi, la Braila, au fost doua elemente importante. Primul este legat de interesul nostru pentru dezvoltarea zonei, pentru ca dincolo de ceea ce spunem, zona aceasta este teritorial in judetul Braila si sigur ca suntem interesati de dezvoltarea ei. Al doilea lucru este legat de faptul ca dorim sa ne axam pe niste proiecte care sunt de interes comun si care nu comporta divergente, pentru ca stiti ca, in timp, am avut si avem in continuare o serie intreaga de divergente. Aceste proiecte de interes comun vizeaza drumul expres Braila – Galati,  podul, aeroportul, o zona de servicii intre Braila si Galati, deci aceste lucruri care nu comporta niciun fel de discutii, de disensiuni intre noi. Daca vom continua sa ne cramponam de niste discutii pe care le avem in contradictoriu, de niste probleme pe care noi le consideram undeva pe langa lege, atunci nu vom putea sa facem nimic. Eu le-am spus foarte clar ca noi avem foarte multe proiecte impreuna, dar nu s-a intamplat niciunul”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-