Published On: mie, Apr 13th, 2011

“Bani mulţi şi furt continuu”

Share This
Tags

* este, în rezumat, caracterizarea pe care o face deputatul PNL Diana Tuşa modului în care autorităţile tratează problema câinilor comunitari

Deputatul PNL de Brăila Diana Tuşa este nemultumită de modul în care înteleg guvernanţii să rezolve problema câinilor comunitari, legiferând eutanasierea acestora. Tuşa comentează pe blogul propriu că acesta este un subiect despre care s-ar putea vorbi la nesfârşit:  “Într-o ţară în care totul se fură, nu trebuie să mire pe nimeni că, deşi de-a lungul timpului pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari s-au cheltuit miliarde de lei, această problemă nu numai că nu s-a rezolvat, dar situaţia a devenit din ce în ce mai gravă. Situaţia nu este singulară; la fel stăm şi în cazul sistemului medical românesc în care în ultimii zeci de ani s-au îngropat o groază de bani, fără să se şi regăsească în calitatea actului medical. Revenind la legea supusă dezbaterii, aşa cum a fost adoptată ea în Comisia de Administraţie a Camerei, e clar că ea nu va conduce la nimic bun. Cel mai probabil, în perioada următoare vom vedea la televizor tot felul de filmuleţe catalogate drept “imagini şocante”. De parcă ororile comise de guvernul care astăzi ne conduce nu erau suficiente!
La fel de probabil, vom auzi şi de tot felul de afaceri făcute de băieţi deştepţi, afaceri pe bani mulţi, foarte mulţi, că doar tot vine campania… Peste toate acestea , în mod sigur, pe străzi vor continua să fie câini fără stăpân, spitalele – cele care vor mai funcţiona – vor continua să administreze tratamentul antirabic.
De ce toate acestea? Pentru că la noi se preferă întotdeauna soluţiile radicale, fără cap şi fără coadă, dar mai ales fără efecte, în detrimentul unor soluţii care ne-ar dovedi – nouă, românilor, în primul rând! – că suntem într-adevăr cetăţeni ai Uniunii Europene. Dar cum să adopţi o măsură care ar întări, de exemplu, controlul utilizării banilor publici chiar şi în cazul problemei câinilor comunitari? Cum să adopţi o măsură care ar pune capăt furtului banului public? Nu, în România aşa ceva este exclus!”.

Dincolo de poziţia hotărâtă împotriva eutanasierii, însă, Tuşa nu dă exemple soluţii concrete pentru rezolvarea problemei amintite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-