Published On: mie, Apr 6th, 2011

“A spune niste lucruri prin presa nu e o forma de colaborare”

Share This
Tags

* primarul  municipiului, Aurel Simionescu, spune ca a aflat din presa de pretentiile conservatorilor privind presedintia unor comisii din CLM si CJ * de aceea, el crede ca nu este corect ca alesii PC sa treaca direct la represalii, pentru ca nu li s-a dat ceva ce nici n-au cerut

 

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, spune ca problema ivita recent in cadrul USL Braila, respectiv boicotul consilierilor PC in sedintele de Consiliu Local si Consiliu Judetean, scoate in evidenta niste lipsuri ale legislatiei din domeniul administratiei publice. Simionescu considera ca nu este normal ca niste consilieri ai unui partid sa fie obligati de seful lor politic sa voteze impotriva, la niste proiecte de hotarare, ca o forma de boicot politic, desi acele acte normative sunt in interesul comunitatii: “Sunt doua lucruri la care si eu am lucrat cand am fost la Parlament. Primul este acela cu migratia consilierilor si am fost de acord sa o sanctionam, dar uite ca ne trezim in situatia in care consilierii nu mai pot sa voteze ceea ce cred ca trebuie sa voteze, pentru ca sunt amenintati ca sunt dati afara din partid, daca nu voteaza ce sarcina le-a dat partidul – ceea ce mie mi se pare intr-o zona fortata. Un alt subiect de discutie e legat de numarul de voturi cu care se iau hotarari legate de patrimoniu, e iarasi o discutie veche, ea n-a trecut cand am modificat Legea 215 in Parlament, s-a dorit sa se treaca toate hotararile din Consiliu cu jumatate plus unu din voturi, pentru ca e posibil ca daca toata lumea are o sarcina politica, sa nu mai poti sa treci niciodata niste  hotarari care sunt in interesul comunitatii. Eu sper sa nu ajungem la astfel de lucruri, pentru ca am avut o colaborare si o intelegere buna si cu PNL-ul si cu PDL-ul si cu PC-ul”.

Edilul-sef s-a aratat insa deranjat de faptul ca liderii conservatorilor isi anunta pretentiile prin presa, in loc sa discute intai la intalnirile dintre partidele componente ale USL Braila. Simionescu a precizat ca el, unul, a aflat din presa ca Gheorghi Obreja dorea sa li se dea conservatorilor presedintia unor comisii la CJ si CLM: “Nu e vorba de modificarea componentei unei comisii, e vorba de cele doua functii, presedinte si secretar de comisie, dar iarasi, eu citesc din presa, ca niciodata n-am avut o discutie la nivel de partid, la care sa se spuna <<uite, domnule, avand in vedere ca facem aceasta colaborare, vrem asta!>>. Noi am fost intr-o colaborare cu PC din toamna lui 2008 pana acum si niciodata nu s-a pus problema << vrem si noi o functie de presedinte de comisie sau secretar de comisie>> si eu va spun in cunostinta de cauza, nu s-a discutat niciodata asa ceva. Deci a spune niste lucruri prin presa nu e o forma de colaborare. Si pana la urma, asta inseamna ca nimeni nu mai voteaza daca nu-i dau lui ceva.

Dar in opinia mea, relatiile din interiorul USL sunt o problema, iar votul in consiliu pe niste chestiuni care sunt ale comunitatii sau ale oamenilor, este cu totul alta problema. Sunt lucruri diferite, nu pot sa conditionez rezolvarea unei probleme pentru cetateni, in calitatea mea de consilier, de nu stiu ce suparari politice pe care le am, la un moment dat. Se pare ca pe masura ce ne apropiem de zona electorala, fiecare are cate o idee …”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-