Published On: vin, Mar 11th, 2011

Zamfirache pentru noi este-un fel de Buda 2!

Share This
Tags

Adrian Zamfirache este un reprezentant de frunte al organizatiei judetene a Partidului Poporului si un personaj perfect compatibil cu televiziunea aferenta, OTV.  Nu mai putem spune ca este un lider al  PP fiindca, din cate am inteles, din cauza unor probleme de comportament, nu mai detine o functie semnificativa, ci este doar un membru de (la) baza. Cand spunem “probleme de comportament” , ne referim la problemele celor din jurul lui, care nu-i inteleg adevarata valoare si profunzimea gandirii, pentru ca nu-s atat de destepti ca el – fiindca el e destept, dupa cum singur ne asigura. Pentru ignorantii din politica, dar si pentru cei care habar n-au de ontologie, gnoseologie si chiar de sinergie, un initiat ca Zamfirache pare, bineinteles, din alta lume, iar vorbele lui dor. Noroc ca prostia nu doare!

Daca stam sa ne gandim, insa, daca incercam sa iesim din universul nostru stramt si din ignoranta metafizica, abia atunci putem sorbi din preaplinul cunoasterii zamfiresciene si putem intelege Omul si Profetul Adrian Zamfirache. Fiindca el inca se considera Omul ales, desi s-a dezbracat de haina preoteasca de ceva vreme; unii spun ca s-a dezbracat si de caracter – dar noi ne uitam in gura la toti prostii?!

Cand il asculti pe Zamfirache este ca atunci cand dobandesti harul si deschizi, cu adevarat, ochii. Macar pe al treilea, daca primii doi au dioptrii prea mari…

La ultima conferinta de presa, la care noi, ziaristii, am venit la Zamfirache ca la Oracolul din Delphi, acesta ne-a instruit, cu glas tunator, ca al unui Tata protector (dar dezamagit ) cum ar trebui sa ne facem meseria. Acest adevarat Al Bundy al politicii si filosofiei brailene s-a metamorfozat intr-un cunoscator profund al fenomenului media si ne-a dat indicatii pretioase despre ce si cum sa scriem.

Fiindca era constient ca, imaturi spiritual fiind, nu putem asimila din prima informatii atat de elevate, ca acelea pe care urma sa ni le impartaseasca el si nici nu era dispus sa striveasca, brutal, corola de minuni a lumii, Zamfirache ne-a luat mai pe departe. El explicat intai cum sta treaba cu Justitia in Romania si ne-a dezvaluit ca judecatorii sunt “agramati”, “dobitoci” si “prosti sau corupti”.  Revelatia urmatoare a fost  ca functionarii din invatamant sunt  “banditi”, insa Zamfirache ii va rezolva pe toti, impreuna cu niste “oameni de suflet”, cu care va discuta pe aceasta tema.

In final, cand ne-a mustrat ca nu facem nimic si ca nu scriem de “golanul” de la Plaja lipoveneasca, ce nu-l lasa pe Zamfirache sa se plimbe pe marginea Dunarii si nici sa pescuiasca acolo, am fost fericiti ca nu ne-a facut si pe noi cum i-a venit la gura lui spurc…asta…  elevata.

Si-acum, fiindca ne-a facut de ras si vrem ca data viitoare sa nu mai plangem in pumni de necaz ca e mai destept decat noi si vede lucrurile dincolo de val, ne retragem in sihastrie, intram in regimul de lumina al lui Jasmuheen si ne-apucam de studiat OSHO. Ei si la viitoarea conferinta de presa, daca nu i-om da noi clasa lui Zamfirache si n-o sa-i aratam noi profunzimi nemaivazute de el, sa ne ziceti “Chiru”!

Comentarii

comentariu

About the Author

-