Published On: joi, Mar 10th, 2011

Zamfirache abordeaza invatamantul de o maniera filosofica, fiindca “inevitabil, fundamentul unui stat este unul filosofic”

Share This
Tags

* liderul PP Braila Adrian Zamfirache vrea ca, impreuna cu “oameni de suflet” sa rezolve filosofic problema “banditilor” din scoli

Liderul PP Braila, Adrian Zamfirache, nu este preocupat doar de problemele Justitiei romanesti, pentru care are solutii radicale, ci si de cele ale invatamantului national. Zamfirache vrea sa organizeze o dezbatere si sa gaseasca solutii pentru problemele din Educatie printr-o suita de mese rotunde in care va discuta pe aceasta tema cu “oameni de suflet”. Daca pentru liderul PP, judecatorii sunt, in general, “agramati”, “dobitoci” si “prosti sau corupti”, cei din invatamant sunt doar “banditi” si uneori, “prosti”: “Vreau sa avansez promisiunea ca sper ca impreuna cu oameni de suflet sa organizam o serie dezabateri legate de aceste probleme ale Justitiei si ale scolii romanesti, dezbateri in care sa punem degetul pe rana si in care va asigur ca nuanta va fi una filosofica, este inevitabil, fundamentul unui stat este unul filosofic si nu ne poate fi rusine cu astfel de abordari.

In invatamant sunt niste banditi, dar niste banditi care se joaca cu viata copiilor nostri, nu-s ca aia din Justitie, care se joaca cu viata noastra direct; astia se joaca cu viata copiilor nostri, ne taie orice speranta, asta e mai rau decat ca ne taie prezentul. Unii functionari din invatamant sunt si prosti, intr-adevar, dar tartorii care stiu de ani de zile sunt banditi. Aceste dezbateri nu au ca scop sa puna niste oameni la zid, nu, sa punem niste institutii la zid si sa dam niste solutii pentru a schimba lucrurile si sa nu mai asistam la un dezmat mediatic, la o cearta intre Abramburica si ministrul Invatamantului care, fie vorba intre noi, cred ca vrea sa faca ceva, ministrul Invatamantului, dar sigur, e greu. Trebuie sa ne hotaram ce dorim cu aceasta latura a existentei umane, invatamantul, urmarim doar sa perpetuam niste compromisuri, sa-si umfle unii buzunarele si sa falsificam in mod voluntar o realitate sau vrem sa taiem intr-adevar pisica si sa spunem “domnule, de azi asa facem!”? Ne asumam si analfabetii, ne asumam si lenesii, ne asumam si geniile, ne asumam si oamenii care raman in tara asta sa faca ceva? Dar in momentul asta, copiii nostri nu au decat o sansa: sa scape, sa nu ramana ultimii aici. Asta este si din cauza Justitiei, dar si a invatamantului, care iti taie orice sansa.  Deci daca inainte de ‘90 aveam un invatamant care ne indopa, ne handicapa oarecum sufleteste si chiar intelectual, indopandu-ne cu informatii, dar munceam, era ceva pozitiv, eram invatati cu munca, astazi nici nu se mai munceste, ies de pe bancile scolii niste indivizi goi, fara nimic, absolut nimic, invatati doar sa chiuleasca. Astia sunt liberi la orice si asta e marea drama, supusi tentatiilor unei societati care le da modele falsificate, proaste. Deci invatamantul nostru nu vine nici cu informatie, nici cu modele, nici cu perspective.

De aceea vreau sa facem o dezbatere cu oamenii de aici, din Braila, daca putem avea si invitati la nivel national foarte bine, dar o dezbatere care, in afara de a pune pe tapet, a invetaria problemele pe care le stim cu totii, sa caute si solutii, chiar daca ele sunt radicale si dureroase. Iar rezultatele sa fie mediatizate si vom incerca sa facem din ele un mod de actiune, politic, evident”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-