Published On: mar, Mar 15th, 2011

Urmariti la nivel national si capturati pentru ultraj impotriva bunelor moravuri

Share This
Tags

*  scandal de mari proportii in Faurei cu sticle sparte, pumni, picioare si pistol cu bile *  o copie infidela a unei batai in stil texan iscata intr-un bar intre consumatorii de bauturi spirtoase
In seara zilei de 9 martie a.c., in jurul orelor 23:00, F.M. de 26 de ani, din orasul Faurei, a reclamat la Politie, prin apelul SNUAU 112, faptul ca, intr-un restaurant din oras este in curs de desfasurare un scandal. Imediat, agentii de siguranta publica din cadrul Politiei orasului Faurei s-au deplasat la fata locului si au constatat ca localnicul I.A. de 22 de ani a fost agresat de un grup de persoane, din comuna Ulmu. Victima a fost identificata la Spitalul Faurei, ulterior fiind transportata de catre Serviciul de Ambulanta la Spitalul Judetean de Urgente Braila. Politistii au stabilit ca in local mai multe scaune erau rasturnate, o masa distrusa, iar clientii parasisera incinta.
“Cercetarile si investigatiile politistilor au dus la identificarea in trafic a suspectilor: Iconaru Florin de 29 de ani si Toma Vasile de 27 de ani, ambii din comuna Ulmu, care se deplasau cu autoturismul, dinspre comuna C.A Rosetti, judetul Buzau spre orasul Faurei”, au declarat surse oficiale ale Inspectoratului de Politie Judetean Braila.
In consecinta, politistii au stabilit ca, in acea seara, cei doi, impreuna cu M.A. de 34 de ani, P.S. de 36 de ani, tot din comuna Ulmu, si Popa Alexandru de 50 de ani, Tanase Grigore de 49 de ani, ambii din comuna Ciresu, s-au deplasat cu totii la restaurantul din orasul Faurei si, pe fondul unui conflict spontan, generat de consumul de bauturi  alcoolice, M.A. l-a lovit cu o sticla de bere in zona capului pe I.A., dupa care, impreuna cu T.V. si P.S. l-au lovit cu pumnii, picioarele si cu scaunele din restaurant, moment in care I.F. a scos un pistol cu bile, marca Walter, calibru 10×22,5 cu un incarcator ce continea trei cartuse cu bile, pe care l-a ridicat in sus, in scop de intimidare, iar T.G. si P.A. au asigurat usa de la intrare pentru a nu lasa victima sa fuga. Pistolul a fost ridicat de politisti in vederea cercetarilor. In aceste imprejurari, toti consumatorii au parasit localul, indignati de cele intamplate si pentru a se feri sa nu devina posibile victime. Victima a fost prezentata la Serviciul de Medicina Legala Braila care a concluzionat ca a suferit leziuni corporale ce necesita pentru vindecare un numar de 14-16 zile de ingrijiri medicale.
“In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire sau alte violente si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice pe numele inculpatilor si, la data de 11 martie a.c., Judecatoria Faurei a emis mandate de arestare preventiva, in lipsa, pentru toti, pe o durata de 30 zile de la momentul prinderii, fiind dati in urmarire la nivel national. Ulterior, politistii au mai stabilit ca la scandal a participat si agentul de politie C-R.C. de 28 de ani, ajutor sef de post la Postul de Politie Comunala Ulmu”, au precizat surse oficiale ale IPJ Braila.
Seful IPJ Braila a dispus imediat cercetari, declinandu-se competenta Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, care a dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, procurorul de caz dispunand retinerea acestuia pe ordonanta.
Acesta a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, apoi, la data de 13 martie a.c., la expirarea ordonantei de retinere, procurorul i-a impus masura de a nu parasi tara pe o perioada de 29 de zile, si a fost pus la dispozitia sefului Inspectoratului.
“Ieri, 14 martie a.c., orele 11.00, politisti de la Biroul de Ordine Publica pentru Mediul Urban i-au depistat si retinut pe M.A. si P.S., si au fost prezentati instantei de judecata, care a confirmat masura arestarii preventive, fiind incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Braila. In continuare se efectueaza investigatii pentru depistarea si prinderea celorlati patru inculpati”, au relatat surse oficiale ale IPJ Braila.

Cine poate da relatii despre prezenta acestora in municipiul sau judetul nostru este rugat sa se adreseze celei mai apropiate unitati de Politie, ori sa apeleze numarul de urgente 112 sau 0239/606.100, cerand interiorul 20163, la Compartimentul Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-