Published On: mie, Mar 9th, 2011

Un pusti din America a inventat un dispozitiv care arde aproape orice

Share This
Tags

Daca cei mai multi dintre adolescenti sunt multumiti sa stea acasa in fata calculatorului sau a televizorului, omorandu-si timpul cu fel de fel de nimicuri, Eric Jacqmain a optat pentru realizarea unor proiecte mai indraznete. Eric Jacqmain, originar din Indiana (Statele Unite ale Americii), a acoperit o banala antena satelit din fibra de sticla cu 5800 de mici bucati de oglinda realizand in acest fel o “raza mortala”.
“Atunci cand obiectul este aliniat corect, poate genera o temperatura echivalenta, ca intesitate, cu 5000 sori”, a declarat Eric Jacqmain.
Dupa ce a realizat dispozitivul, inventatorul a postat un video cu inventia sa pe internet, atragand astfel atentia mass-mediei. Raza genereaza suficienta putere incat poate sa  topeasca otelul, poate vaporiza aluminiu sau sa fierba betonul, poate transforma murdaria in lava si distruge orice material organic intr-o clipa.
“Am forat o mica gaura in antena si am reusit sa lipesc o bucata de teava PVC pe spate. Atat timp cat obiectul nu conduce caldura prea repede, se va topi sau se va vaporiza ajungandu-se la un nimic in cele din urma”, a mai precizat Jacqmain.
Tanarul si-a denumit inventia “raza solara a mortii” R5800. Din pacate pentru Jacqmain, inventia lui si-a gasit sfarsitul in cadrul unui incediu, care a avut loc in magazia personala. Jacqmain a mai adaugat ca este foarte posibil ca incendiul sa fi fost cauzat de insusi dispozitivul, care se pare ca “s-a sinucis”, conform spuselor sale. Intamplarea l-a impulsionat pe Eric sa construiasca ceva mai puternic, scopul avut in vedere fiind acela de a crea un dispozitiv de aproximativ 32.000 de oglinzi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-